USAs president Donald Trump er sannsynligvis verdens travleste mann. I hvert fall burde han være det. Det har åpenbart ikke hindret ham i å fortsette å pleie sin egen golfinteresse, og ifølge VG hadde han frem til i høst tilbragt omtrent én fjerdedel av sine dager som president på et av sine golfanlegg.

Han har forsvart seg selv med at han ofte legger viktige møter til golfbanen, men med nesten 200 golfrunder på samvittigheten de siste par årene er det lite trolig at det alltid blir «business before pleasure».

I helgen var han ute og boltret seg på grønt gress igjen, og denne gang hadde han selskap av tidenes to udiskutabelt beste golfspillere: Jack Nicklaus og Tiger Woods. Etter runden tok Trump til Twitter for å oppsummere runden:

«Alle spør meg om hvordan Tiger spilte i går. Svaret er: fantastisk! Han var lang, rett og puttet fantastisk bra. Han gikk på 64 slag. Tiger er tilbake og kommer til å vinne majorer igjen! Ikke overraskende spilte Jack også veldig bra. Han putter helt utrolig bra. Jack og Tiger liker hverandre.»

 

 

Både Nicklaus og Tiger kjenner Trump godt fra tidligere. Nicklaus, som er registrert som republikaner, kom med en offisiell støtteerklæring til Trump under valgkampen i 2016.

Tiger har på sin side spilt med Trump flere ganger tidligere, senest i fjor sommer. Da måtte Woods, som selv driver en stiftelse som hjelper vanskeligstilt ungdom, svare på spørsmål fra pressen om hva han syntes om Trumps politikk på innvandringsfeltet, i kjølvannet av hendelser på Mexico-grensen der familier ble separert.

– Han er presidenten i USA. Man må respektere posisjonen. Uansett hvem som er president, uavhengig om du liker eller misliker personligheten eller politikken til vedkommende, må vi alle respektere posisjonen, svarte Tiger kort.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tiger poserer med Trump etter å ha vunnet WGC-Cadillac Championship på Trumps Doral-bane i 2013. (Foto: Getty Images)

Rory McIlroy måtte svare på lignende spørsmål etter at han spilte en runde med Trump i Florida bare noen få uker etter at Trump hadde inntatt kontoret som president. Han svarte det samme som Tiger.

– Jeg er ikke enig i alt mine venner eller familie sier eller gjør, men jeg spiller fortsatt golf med dem. Dette var ikke en støtteerklæring eller et politisk standpunkt av noe som helst slag. Det var, ganske enkelt, en golfrunde. Golf er det vi har til felles, ikke noe annet, uttalte McIlroy.

Et par uker senere uttalte McIlroy imidlertid at han kom til å tenke seg om to ganger før han takket ja til en invitasjon igjen, med tanke på all kritikken han fikk i ettertid.

En annen som har måttet tåle tyn på sosiale medier for sin relasjon til Donald Trump, er Suzann Pettersen etter at hun gratulerte Trump med seieren i presidentvalget i 2016.

Hennes Twitter-konto ble pepret med kritikk fra provoserte Twitter-brukere, både nordmenn og amerikanere, som reagerte på at Pettersen støttet en mann hvor de kvinnediskriminerende kommentarene aldri er langt unna.

I fjor vinter stormet det rundt Tutta på ny etter at hun fortalte VG at Trump «jukser som faen» på golfbanen – en nyhet som raskt ble snappet opp av internasjonal presse.