Denne uken møtes åtte av verdens største golfstjerner, deriblant Tiger Woods og Rory McIlroy til dyst i Tyrkia, og Turkish Airlines World Golf Final. Som det seg hør og bør i uoffisielle turneringer, er penger det store trekkplasteret, og vinneren kan innkassere 1,5 millioner dollar. Til og med han som havner helt sist, får et fint plaster på såret med 300 000 dollar. 

Tiger Woods møtte pressen i forkant av turneringen, den første på programmet etter Ryder Cup-nederlaget i Chicago for en drøy uke siden. Den tidligere verdenseneren har nå tapt seks av de syv Ryder Cup-turneringene han har spilt i, men håper han en dag kan snu på den statistikken som lagkaptein.

– Det ville vært fantastisk. Det ville vært en stor ære å være kaptein, men forhåpentligvis skjer det ikke i umiddelbar fremtid. Først håper jeg å kunne spille selv i mange flere turneringer, men så fort jeg begynner å trappe ned på min egen karriere ville det vært stort å ta del i Ryder Cup som kaptein.

Woods forteller videre at han beklaget seg overfor de fire rookiene på USA sitt lag, Keegan Bradley, Jason Dufner, Brandt Snedeker og Webb Simpson etter å ikke ha bidratt med ett eneste poeng i årets Ryder Cup.

– Jeg hadde muligheten til å vinne tre poeng i lag-delen, men jeg klarte det ikke. Det var tøft. Stricker og jeg gikk ut der og forsøke å vinne for laget vårt, men klarte det ikke og det var frustrerende. Vi ledet turneringen med fire poeng, mens Stricker og jeg var 0-3.

Rory McIlroy forteller at turneringen i Tyrkia blir første gang han tar i golfkøllene siden seieren på Medinah.

– Majoriteten av spillerne denne ukens spilte i Ryder Cup, og det var stort å være en del av vinnerlaget. Jeg er fortsatt i skyene. Søndagen var en fantastisk kveld, og vi er fortsatt litt i sjokk over at vi klarte det. Jeg satt sammen med Ian Poulter da Justin Rose slo Phil Mickelson på det 18. og da sa vi samtidig at «vi kan klare det».

– Det blir mye mer avslappet denne uken, men vi kommer fortsatt til å prøve å slå hverandre. Jeg har ikke tatt i en kølle siden Ryder Cup. Jeg drar til banen litt tidlig, for å se om det fortsatt sitter. Og dobbeltsjekke at jeg er i riktig tidssone!, spøker McIlroy, og refererer til søndagen på Medinah hvor han nesten ikke rakk sin match mot Keegan Bradley.

Turkish Airlines World Golf Final vises på Viasat Golf følgende tider:

Tirsdag: 11.30-16.30

Onsdag: 11.30-16.30

Torsdag: 08.00-12.00

Fredag: 08.00-12.00