Tiger har ikke vært å se på golfbanen siden den dramatiske bilulykken i februar, da han fikk alvorlige skader i høyrebeinet etter å ha kjørt ut av veien i 138 kilometer i timen.

Etter å ha vært helt tyst fra Tiger de første månedene etter ulykken har det dukket opp stadig flere bilder av den tidligere verdenseneren i sosiale medier siden sommeren. De første bildene viste Tiger på krykker, deretter uten krykker og bare med en støtteskinne på beinet, og forrige uke kokte Golf-Twitter over da han la ut et tre sekunder langt videoklipp av svingen sin.

Det satte i gang spekulasjoner om at et comeback kanskje var nært forestående, men ifølge hovedpersonen selv må golfverdenen fortsatt belage seg på å smøre seg med en god porsjon tålmodighet.

– Jeg har så langt igjen. Jeg er ikke halvveis en gang. Det er fortsatt så mange muskler og nerver som må utvikles i beinet mitt. Og samtidig har jeg som dere vet, hatt fem ryggoperasjoner, så jeg må håndtere det i tillegg. Mens beinet blir sterkere, hender det at ryggen reagerer. Det er en tøff reise. Men jeg er bare glad for at jeg kan gå ut og se Charlie (sønnen) leke, være i hagen for meg selv en time eller to uten noen som prater, ingen musikk, ikke noe. Bare høre lyden av fuglene som kvitrer. Det har jeg savnet sårt, sier Tiger i et eksklusivt intervju med Golf Digest – hans første intervju etter ulykken.

(Artikkelen fortsetter under)

Så hva kan vi forvente av golfkarrieren hans videre? 

– Det er realistisk at jeg kommer til å spille på touren igjen en dag, men aldri fulltid, aldri igjen. Jeg må plukke ut og velge turneringer, akkurat som Mr. Hogan gjorde, og planlegge og trene rundt disse turneringene. Jeg tror det er sånn jeg kommer til å spille fra nå av. Det er en uheldig virkelighet, men det er sånn det er. Jeg forstår det, og jeg aksepterer det, sier Tiger, og refererer til Ben Hogan, en av tidenes mestvinnende golfspillere som fortsatte karrieren i begrenset omfang etter at han nesten mistet livet i en bilulykke i 1949.

(Artikkelen fortsetter under)

Tiger Woods sammenligner Masters-seieren i 2019 med å klatre opp Mount Everst. Han tror ikke han har det i seg til å klare det igjen. (Foto: Getty Images)

Da Tiger kom tilbake etter flere års skadefravær og vant The Masters i 2019, var det en av tidenes comebackhistorier i idretten. Han vant også PGA Tour-finalen Tour Championship, og i oktober 2019 tangerte han Sam Sneads PGA Tour-rekord med 82 seirer.

Tiger sier han ikke har det i seg å komme tilbake på samme måten denne gangen.

– Jeg må ikke konkurrere og spille mot de beste spillerne i verden for å ha et fantastisk liv. Etter den siste ryggoperasjonen min, måtte jeg klatre opp Mount Everest én gang til. Jeg måtte gjøre det, og jeg klarte det. Men denne gangen tror jeg ikke jeg har kroppen til å klatre opp Mount Everest, og det er OK. Jeg kan fortsatt delta i golfsporten. Jeg kan fortsatt, hvis beinet tillater, vinne en turnering her og der. Men når det kommer til å klatre opp det fjellet igjen og komme meg hele veien til toppen, tror jeg ikke er en realistisk forventning for meg.

Denne uken vil Tiger gjøre sin første offentlige opptreden etter ulykken i Hero World Challenge, en invitasjonsturnering på Bahamas til inntekt for Tigers stiftelse. Her er 20 av de beste spillerne med i feltet, inkludert Viktor Hovland for aller første gang.