En uke før President’s Cup er Tiger Woods i ferd med å stilne kritikerne. USAs kaptein Fred Couples valgte Tiger Woods som et captains pick til det amerikanske laget, på bekostning av årets PGA Championship-vinner Keegan Bradley. Tiger har på sin side ingen seire å vise til siden Australian Open 2009. Nå, to år etter i den samme turneringen ser det ut til at Tiger er i ferd med å finne tilbake til godfølelsen igjen.

Bunnsolid

Med en andrerunde på fem under par (67), ligger Tiger ni under par for turneringen, og tar med seg en ledelse på ett slag til Peter O´Malley (Australia) før «moving day» lørdag. Tiger spilte bunnsolid fra tee til green, og virket komfortabel med putteren. Til tross for syv birdies på runden følte han at han likevel hadde mer å gå på.

– Jeg spilte veldig bra. Selv om jeg gikk fem under følte jeg at det kunne vært åtte eller ni.

Robert Allenby har gått i ball med Tiger de to første rundene, og australieneren kjente igjen litt av den gamle Woods ute på banen fredag.

– Dette er det beste jeg har sett ham spille på seks måneder. Jeg spilte med ham da ham var på sitt beste, da er han et helt annet menneske. Han er på vei tilbake, det er sikkert. Jeg tror slik han spiller nå er bra nok for seier.  Om han fortsetter slik over helgen kommer han til å vinne, sa Allenby etter runden.

Økende selvtillit

Det var tydelig ute på banen at Woods sin selvtillit økte for hvert hull. På det åttende var han i midten av fairway, 260 meter fra hullet og med kraftig motvind. Med 3-wooden i hånden slo han et kraftfult og penetrerende slag som boret seg gjennom vinden, klarerte greenbunkerenen så vidt og landet mykt på green.

– Det er det beste slaget jeg har slått de siste dagene, sa Woods om slaget.

Etterhvert som navnet hans beveget seg opp leaderboardet begynte stadig flere tilskuere å trekkes mot den tidligere verdenseneren, i håp om å få et glimt av den berømte «Tiger-auraen». Og selv om det er lenge siden sist har han ikke glemt hvordan det er å vinne.

– Dette føles bra. Jeg har ikke glemt hva som skal til, men det er fortsatt to dager igjen. 

Woods har det siste året gjennomgått en grundig svingoverhaling med sin nye trener Sean Foley, og han føler troen på sitt eget spill er i ferd med å krype tilbake.

– Det er en prosess, men så fort det gode spillet begynner å komme hjelper det på selvtilliten, forteller han.

 

Høydepunkter

 

Kilde: golf.com

 

Tror du Tiger kommer til å sprekke, eller vil han omsider holde hele veien inn?