U.S. Open//

Tøff dag på en fryktet bane – Hovland må kjempe fredag

Arrangørene av U.S. Open har som mål om å ha en av de vanskeligste turneringene i året. Allerede torsdag kan man si de fikk det til. Viktor Hovland må kjempe mot kutten fredag. 

Viktor Hovland fikk ikke den beste starten av årets U.S. Open. Han ligger 13 slag bak lederne etter første runde.
Publisert

U.S. Open kalles ofte «golfens vanskeligste prøvelse». Vertskapbanen for årets utgave av major-turneringen, Pinehurst nummer to, bidrar sterkt til at det blir sant i år. 

Istedenfor for vanlig rough, har den fryktede banen det som på godt norsk kan kalles strårough  – en blanding av sand, høye gresstuster og jord. Greenene er formet som et skilpaddeskall hvor innspillene ruller av green om proffene ikke treffer på nøyaktig riktig sted, og selvfølgelig er greenene lynraske. 

Torsdag så man gang på gang de alle beste spillerne i verden slå akkurat litt for kort eller akkurat litt for skjevt, før ballen rullet hele veien ned til fairway eller ned i bunker. 

Som Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen poengterte fra boksen flere ganger torsdag kveld: 

– Det hjelper ikke å bare være i nærheten her på Pinehurst. Her blir man straffet.

Hovlands tøffe åpning

Dessverre var Viktor Hovland en av dem som ikke klarte å temme Pinehurst på åpningsrunden av U.S. Open. Allerede på hull elleve (hans andre hull, han startet på hull 10 journ. anm) gikk innspillet akkurat litt for kort, og ballen la seg i stråroughen. Selv om ballen bare lå en meter fra fairway, erklærte nordmannen den for uspillbar og slo fjerde slaget fra snaue 35 meter. 

På de knallharde greenene klarte ikke Hovland å få stopp i chippen, og den stanset først syv meter forbi hullet. Bogeyputten gikk ikke i koppen og dagens første dobbeltbogey var et faktum. 

Dessverre var dette bare starten på en tøff arbeidsdag. På de neste fem hullene kom det nok en dobbeltbogey og to bogeyer. Rundens første birdie kom på Hovlands niende hull da han på mesterlig vis fant green fra stråroughen og senket den påfølgende putten. 

Til tross for sirkelen rundet han ved klubbhuset på fem over par. 

Her ser det ut som at Rory McIlroy har bommet fairway grovt, men han er i realiteten bare noen få meter utenfor.

Kampen mot firkantene

På siste ni ble det heldigvis ikke flere dobbeltbogeyer for Oslo-mannen, men det kom fire nye bogeyer. Det eneste positive var en god birdie hvor han slo innspillet til snaue tre meter på banens tredje hull, og konverterte birdiesjansen. 

På dagens siste hull reddet han en god par fra greenbunkeren, men det var ikke fornøyd Hovland som var å se da han takket spillepartnerne Max Homa og Bryson Dechambeau. 

Nordmannen endte dagen med en runde på 78 slag (+8), og ligger foreløpig på en 144. plass. 

Flere må kjempe mot kutten

Fredag slår han ut klokken 13.40 norsk tid, men må forsøke å legge denne runden bak seg om det skal blir helgespill. I U.S. Open er det topp-60 og delinger som klarer kutten. I skrivende stund er det en score på +2. 

Hovland må kjempe for å klare kutten fredag.

Spillere som Jordan Spieth, Matt Fitzpatrick, Min Woo Lee, Wyndham Clark, Justin Thomas og Tiger Woods ligger også på feil side av grensen. 

Faktisk er det bare 15 stykker som har klart å gå Pinhurst nummer to under par torsdag. Rory McIlroy og Patrick Cantlay leder an på –5, men like bak ligger Ludvig Åberg (–4), Mathieu Pavon (–3) og Bryson Dechambau (–3). 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS