Moving day skulle bli bevegelse i gal retning for David Toms lørdag. Etter å ha satt tour-rekord med 16 under par på de to første rundene av Crowne Plaza Invitational, så David Toms allerede ut til å ha lagt demonene fra forrige uke The Players bak seg. Før tredjerunden hadde han opparbeidet seg en ledelse på solide syv slag, og så ut til å seile inn til sin 13. PGA Tour-seier. Men som vi alle vet snur det raskt i golf, noe Toms var et levende bevis på lørdag.

74 slag, fire over par ble oppskriften, en runde som var intet mindre enn tolv slag dårligere enn hans to innledende 62-runder. Han falt dermed tilbake til 12 under for turneringen, og starter dermed søndagen ett slag back sør-koreaneren Charlie Wi som nå leder turneringen – til Wis store overraskelse.

– Denne sporten er helt sinnsyk. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sa han etter runden.

Til tross for kollapsen forsøker Toms å fokusere på det positive.

– Jeg skulle så klart helst hatt en ledelse på ti slag, men alt handler om å gi seg selv muligheten til seier på søndagen og det har jeg. Jeg hadde muligheten forrige søndag og gjorde det bra, men klarte ikke helt å gripe muligheten. 

Toms hadde ikke gjort en eneste bogey så langt denne uken før lørdagen, men skulle ikke spille mer enn to hull før han gjorde sin første bogey for turneringen lørdag. Tre til skulle det bli, samt en dobbelbogey på det 14. hullet.

Amerikaneren vil i det minste ha fjernet det meste av presset han måttet føle med å vinne før søndagen. For mens alle forventet seier tidligere, har 44-åringen nok heller nå fått et stempel som underdog.

Høydepunkter

 

 


 

Runde 2

Toms noterte fredag seg for sin andre 62-runde på rad, og ligger dermed hele 16 under par etter halvspilt turnering. Det er rekord på PGA-touren – ingen annen spiller har hatt så lav score etter to runder tidligere.

– Fenomenalt. Det var utrolig gøy å se på, sa Mark Wilson som gikk i ball med Toms etter runden.

Toms gjorde fire birdies på de første ni og fire på de siste, akkurat som på torsdagen. Til helgen tar han med seg en ledelse på hele syv slag til de fire spillerne som deler andreplassen, Charlie Wie, Steven Bowditch, John Senden og hans spillepartner Wilson.

– Dette er den beste golfen jeg har spilt på lang tid. Det var perfekte forhold ute på banen i dag, og den eneste tanken min var bare å fortsette å gjøre birdies slik at jeg kunne få en luke, sa Toms etter runden. 

Toms ledet også forrige ukes The Players Championship på Sawgrass etter 36 hull, men tapte til slutt mot K.J. Choi etter å ha misset en kort par-putt på det første omspillshullet. Siden da har han til gode å gjøre en eneste bogey.

– Forhåpentligvis klarer jeg å komme over kneika og spille bra alle fire rundene denne gangen.

Dersom han denne uken skulle holde løpet ut vil det bli hans første tittel på PGA-touren siden han vant Sony Open på Hawaii i januar 2006, og den 13. i hans 22 år lange karriere.

 

Runde 1

Toms misset en kort parputt på det første omspillshullet under The Players sist helg. Dermed gikk K.J Choi til topps i turneringen, med alle fordeler det innebærer – både økonomiske og golftekniske.

Men Toms var snar med å riste av seg skuffelsen. Under denne ukens Crowne Plaza Invitational fyrte han av en åpningsrunde på åtte slag under par. Det er den beste runden han noen gang har gått i turneringen. Fyren har spilt 46 runder over 13 år i løpet av sin PGA-karriere. Han deler ledelsen med Chez Reavie.

– Men jeg er fortsatt nødt til å sette sammen fire gode runder, sa Toms for å ta vekk noe av presset før helgens spill.

– Det var en tid på 2000-tallet da jeg vant med mange slag. Jeg var i ledelsen, og jeg var i stand til å bevare ledelsen og øke den. Helt til jeg er i stand til å gjøre det igjen, kommer jeg nok til å ha tvilen med meg. Men jeg føler meg bra med spillet mitt for tiden, sa han etterpå.

Rickie Fowler ligger på tredjeplass etter en runde på 63 slag. Og det etter at han pådro seg en dobbelt bogey på det siste hullet. Fem spillere er seks under – Brendon de Jonge, Stewart Cink, Brian Gay, Nathan Green og Charlie Wi.

 

Kilde: pgatour.com