Mens golfspillere over store deler av landet fortsatt må smøre seg med tålmodighet i påvente av grønt gress og åpne baner, er det noen heldige på Vestlandet som får boltre seg på fairwayer og greener også gjennom vintermånedene.

Forrige helg var det duket for baneåpning på Herdla Golfklubb på Askøy, en idyllisk seaside-bane på ni hull en 40 minutters kjøretur nord-vest for Bergen.

Det ble en uforglemmelig affære for tre av spillerne.

Lørdag morgen, bare noen timer etter at banen hadde åpnet, slo Roger Walle fra Meland GK ballen rett i koppen på det niende hullet, et par 3 på 119 meter.

Walle måtte imidlertid finne seg i å dele på oppmerksomheten, for kort tid etter gjorde Gunnar Strand fra Herdla GK hole-in-one med åtterjernet fra 118 meter på hull 2.

«På tide å bygge bybanen helt ut til Herdla Golfklubb når de fleste MÅ drikke sjampis etter runden», skriver en på klubbens Facebook-side.

Og kanskje er det en sannhet i det, for dagen etter fulgte Carl-Christian Larsen fra Sotra GK utrolig nok opp med hole-in-one, denne gang på det 101 meter lange hull 3.

Dermed er klubben allerede bare én hole-in-one unna den offisielle totalen for hele fjoråret.

– Det er helt fantastisk. Vi har en kort bane med mange hole-in-one-muligheter, men dette var selvfølgelig langt utenfor normalen, sier Arnljot Kjærgård som drifter anlegget, til Norsk Golf.

– Det ble nok kjøpt mye champagne den helgen. Jeg sa til dem at det koster å gjøre hole-in-one, fleiper Kjærgård.

Om åpningshelgen er et tegn på hva slags sesong Herdla GK har i vente, er det bare å glede seg. De kunne i hvert fall ikke ha bedt om noen bedre start på golfsesongen 2021.

– Vi er privilegerte her med gunstige værforhold som gjør at vi kan starte sesongen så tidlig. Greenene er fantastiske allerede så tidlig på året, og det er mye sandgrunn under banen som gjør at dreneringen ikke blir noe problem. Det var herlig å se så mange som har vært ute og kost seg så langt.

I 2020 opplevde store deler av Golf-Norge en stor oppsving som følge av korona-pandemien og økt golf-interesse etter Viktor Hovlands gjennombrudd. Det samme har vært tilfellet hos Herdla Golf.

– På lørdag var det 40 medlemmer og 40 gjestespillere her ute, og på søndag var det 60 medlemmer og 60 gjester. Det er helt fantastisk. Vi merker i aller høyeste grad en stor økning i trafikken. Den har vært betydelig, fastslår Kjærgård.