Rory McIlroy er regjerende mester i Wells Fargo Championship, turneringen der en av fjorårets mest imponerende sisterunder ble spilt. Nordiren knuste startfeltet med sin gnistrende 62-runde, og var til slutt øverst på ledertavlen med god margin.

Mye har skjedd siden den gang. Ikke minst er det bare en snau måned siden McIlroy ledet Masters før sisterunden, bare for å implodere fullstendig på siste 18. Særlig siste ni.

Slike ting gjør vondt. Ikke minst kan det sette dype emosjonelle spor.

Men ikke Rory McIlroy. Uken etter Masters var han nær ved å vinne på Europatouren (Malaysian Open). Han er ranket som verdens sjette beste golfspiller, plassen foran Tiger Woods, og han er bare 21 år gammel. Og han ber om å bli trodd på at han har lagt Augusta bak seg. Han har innsett at han ikke var klar, at det var svakheter i spillet hans og at han ikke var skarp nok mentalt. Dessuten brukte han for kort tid på slagene.

– Jeg ledet turneringen i 63 hull, og det var bare en dårlig back nine, en veldig dårlig back nine som tok turneringen fra meg. Men hva kan du gjøre? Det er tre majorturneringer til i år, og forhåpentligvis mange flere i løpet av karrieren.

McIlroy påstår at han brukte bare et par dager på å komme over skuffelsen.

– Det var en stor sjanse til å vinne en major, men det er golf. Det er tross alt bare golf. Ingen døde. Jeg er veldig fornøyd med livet mitt, med hva som skjer, med spillet mitt. Så jeg gleder meg til denne uken, sier han.

McIlroy ble oppringt av Greg Norman mens han var i Malaysia etter Masters. Norman ledet selv den prestisjetunge turneringen i 1996, med seks slag til og med, bare for å tape det hele til Sir Nick Faldo. Rådet han ga til McIlroy, var: ikke hør på pressen.

– Han sa kort og godt at fra nå av – ikke les golfblader, ikke les aviser, ikke se på Golf Channel. Men det er vanskelig ikke å gjøre det. Jeg ønsker å holde meg oppdatert på hva som skjer. Men du kan ikke la andre mennesker påvirke hva du tenker og hva du skal gjøre. Jeg har gjort meg noen tanker om hva som skjedde for noen uker siden, og så gått videre. Det er det viktigste.

Kilde: pgatour.com