Tidligere denne uken slo New York Times sitt dokument om president Trumps selvangivelser siden år 2000 ned som en bombe i nyhetsverden.

Avsløringene av Trumps privatøkonomi viser hvorfor hovedpersonen selv har nektet å utlevere selvangivelsene til offentligheten, slik presidentkandidater har tradisjon for å gjøre. Dokumentene viser blant annet at Trump ikke har betalt inntektskatt i ti av de siste 15 årene, lider store økonomiske tap, og har en gigantisk gjeld hengende over seg.

Noe av det Trump har satset størst på i sitt virke som eiendomsmagnat, har vært golfanlegg. Han har ikke lagt skjul på at han har utnyttet nedgangstidene i golfen til å kjøpe golfanlegg til spottpris, og har tidligere uttalt til Golfweek at han har «fem i handicap, men pluss fem i handicap når det gjelder eiendom».

Avsløringene til New York Times viser imidlertid at golfanleggene er blant hans største tapsprosjekt i hans eiendomsportefølje.

Siden år 2000 har Trump tapt hele 315,6 millioner dollar, det vil si 2,94 milliarder kroner, på sine signaturanlegg. Det største tapsprosjektet har vært Trump National Doral i Miami i Florida, som han kjøpte for 1,4 milliarder i 2012. Trump har så langt tapt 1,5 milliarder på Doral-prosjektet, inkludert 610 millioner bare i 2013.

I New York Times sin podcast «The Daily» sier journalist Russ Buettner at en fellesnevner i skatteavsløringene er at desto større avstand Trump har til den daglige driften av sine selskaper, desto bedre kommer selskapene ut av det økonomisk. Og golfanleggene er der hvor Trump har vært tettest på.

Trump har imidlertid også sett økte inntekter på flere av sine anlegg etter at han lanserte sin presidentkampanje i 2015. Han har blitt kraftig kritisert for å utnytte presidentembetet til å gi sine egne golfanlegg en hjelpende hånd.

Hans Mar-a-Lago-resort i Palm Beach i Florida har fått kallenavnet «Winter White House» etter hyppige besøk fra presidenten, og ifølge Business Insider tok han ut nærmere 243 millioner kroner i utbytte fra anlegget mellom 2015 og 2018 – mer enn tre ganger så mye som de to foregående årene.

Trump inviterte også til møte mellom lederne for G7-landene på Doral-anlegget, men måtte skrinlegge planene på grunn av kraftig kritikk av interessekonflikten.

Trumps golfbane Trump National Golf Club i Los Angeles er for tiden under etterforskning hos statsadvokaten i New York, mistenkt for å ha blåst opp verdien for å øke skattefradraget. Trumps golfbane i Bedminister i New Jersey står på sin side oppført med fem ganger så høye utgifter i 2017 enn i 2016. Ingen grunn har blitt gitt for den dramatiske økningen, som Trump brukte for å redusere sin skattepliktige inntekt.

Ifølge lekkasjene til New York Times har presidenten garantert for store låneopptak, og Trump må til sammen betale ned lån på over fire milliarder i løpet av den neste presidentperioden.

Les også: Golfens presidenter