På turneringens «moving day» gikk det feil vei for Vestfold-spilleren. Med en runde på 84 slag, 11 over par, ligger Daffinrud nå på 81. plass med en total score på +8, sist av alle som klarte cutgrensen på Royal Adelaide.

Spesielt på banens første ni hull slet Tonje, som er den eneste gjenværende norske spilleren i feltet etter at Marianne Skarpnord ikke klarte cuten.

44 på front

Allerede etter fire hull var Team Norway-spilleren tre slag over par, og bedre ble det ikke med et bogey-tog på frontens fire siste hull. Daffinrud rundet på hele 44 slag på LPGA-turneringens tredje dag.

Dagens eneste birdie kom på hull 12, men da var allerede mye av backnine ødelagt etter en trippelbogey på det forrige hullet.

Lang vei opp

Dermed ligger Tonje Daffinrud på sisteplass før avslutningen natt til søndag. Hun har to slag opp til Karis Davidson, og ytterligere to og fire slag bak Charlotte Thomas (+4) og Pernilla Lindberg (+2), så det blir ingen enkel jobb å klatre på listene.

Sørkoreanske Inbee Park leder LPGA-turneringen på -15, tre slag foran Ayean Cho. Beste skandinaver er Madelene Sagström på delt 6. plass med -9.

Leaderboard