Norge mistet i tirsdag en stor norsk personlighet og fantastisk idrettutøver. Alexander Dale Oen var en av største vi hadde i Norge, kanskje en av de største gjennom tidene. I forbindelse med hans tragiske bortgang har Suzann Pettersen utdypet suie følelser rundt hennes venn og «kollega».

 

Suzann skrev følgende melding på hennes Facebook-profil tirsdag, samme dag som Dale Oens dødsfall ble kjent:

 

«Alexander, du var mitt forbilde, som person, som utøver. Du var den største og oxo så jordnær!! Jeg gledet meg til turen vår i høst medright to play!!! Dine verdier og holdninger var fantastiske… livet er ikke rettferdig . Hvil i fred, jeg vet du vil ta din gullmedalje der oppe!!!!! mine tanker går til nærmeste familie og venner, hele idretts Norge!!!! RIP Alexander!!!!!”


Suzann og Alexander er begge ambassadører for Right To Play og i september skulle de reise sammen til Mosambik, Afrika, for å hjelpe til, samt fremme Right To Play sitt arbeid der med barn og ungdom. Det var første gang for begge at de skulle være med Right To Play «on-site» og de gledet seg utrolig mye til å kunne oppleve denne turen sammen. Det er det Suzann henviser til i hennes melding på Facebook.

 

Tirsdag dedikerte Suzann hele hennes hjemmeside (https://suzanngolf.com) til Alexander, som hun anser å være en av de aller største idrettsstjerne som Norge noen gang har hatt, forteller hennes agent, Kevin Skabo i en pressemelding.