Under den avsluttende dagen på Sunrise Golf & Country Club i Yang Mei, greide Suzann Pettersen og ordne en liten revansje etter lørdagens nedtur. Den norske jenta avanserte to plasser opp på leaderboardet.

Runden startet godt for Tutta. På banens første seks hull, gikk hun på par. På hull 7, 8, 9 og 10 scoret Tutta birdie. Dermed så det ut til at en topp 10-plassering var innen rekkevidde. Men avslutningsvis var det litt rusk som gjorde at Tutta falt litt tilbake. Hull 11 ga en bogey, før hun ordnet opp med en ny birdie på hull 12. Med bogey på hull 16 og 18 notert på scorekortet, havnet den norske jenta på en velfortjent 13. plass. Dermed kunne Tutta innkassere 31,178 dollar etter turneringen. Nå gleder den norske jenta å komme en tur hjem til Norge, etter en god avslutningsrunde.

– 70 i dag. 5 birdies er bra. Nå flyr jeg til Oslo, Norge. Det blir bra å se venner og familie. Hade Taiwan og Asia for denne gang, skriver Tutta på sin hjemmeside.

Vinneren av turneringen i Taiwan ble hjemmehåpet Yani Tseng. Hele fem slag lå hun foran neste kvinne på leaderboardet. Dermed skuffet ikke Tseng foran hjemmepublikummet. Tseng var i himmelen etter triumfen.

– Det er utrolig. Jeg skulle ønske dette året aldri vil stoppe. Jeg skulle ønske jeg kunne ha vunnet enda flere turneringer, sier Tseng etter sin avsluttende 66-runde til lpga.com. Tsengs førsteplass gjorde at hun kunne høste inn 300.000 dollar i premiepenger.

Runde 3

Tutta hadde spilt de to første dagene meget bra, og lå tre slag under par før nattens runde. Dessverre, sett med norske øyne, ble den tredje runden alt fra hyggelig. Med fire bogey, en birdie, og 13 par, ligger Tutta med par sammenlagt på en godkjent 15. plass.

Tutta startet jevnt i Taiwan. Frem til hull 7, sto den norske jenta med et slag over par. For det var midt i runden av de små problemene skulle dukke opp. Det ble bogey på hull 8, 9, og 11. Tutta fikk rettet litt på resultatet med en birdie på hull 15. Likevel startet opphentingen litt for sent. Det ble par på de resterende hullene. Pettersen falt noen plasser tilbake på leaderboardet, men ligger kun tre slag bak en 8. plass.

Det var ingen overraskelse at hjemmehåpet Yani Tseng toppet listene i Taiwan etter den tredje runden. Treng (-10) ligger to slag foran svenske Anna Nordquist. Med rundens laveste score, en 67-runde, håper Tseng at hun skal vinne på hjemmebane i morgen.

– Det ville vært veldig, veldig spesielt å vinne denne turneringen i morgen, siden dette er den første gangen så mange mennesker skal komme for å se oss, forteller Tseng til LPGA.comRunde 2

Tutta startet dagen på 12. plass, men kom seg inn blant de ti beste på leaderboardet etter en andrerunde på 70 slag fredag- ett slag bedre enn åpningsrunden. 30-åringen var en over par for runden etter 12 hull, men med tre birdies fra det 13 til det 17 hullet reddet hun en god score. Dermed er hun nå tre under par etter halvspilt turnering, men selv om hun klatret på leaderboardet har hun lengre opp til teten nå enn da hun startet runden.

– Fulgte opp med en 70-runde i dag. En bra avslutning, og jeg har en god posisjon før helgen. Et fantastisk publikum som følger oss her, det er herlig å se, skriver hun på sin hjemmeside.

Yani Tseng ledet etter første runde i det som er LPGA-tourens første turnering i hennes hjemland, men falt til en tredjeplass fredag. Den deler hun med en annen taiwaneser, Candie Kung. Slaget bak følger sør-koreanerne Hee-Won Han, Hee Young Park og Amy Hang, samt Kaite Futcher på femteplass. Til tross for den asiatiske dominansen i toppen er det likevel to europeere som deler ledelsen.

Tuttas lagkamerater under Ryder Cup, Azahara Munoz (Spania) og Anna Nordqvist (Sverige), ligger begge syv under par etter andrerunder på henholdsvis 66 og 68 slag. De leder med to slag på de to taiwaneserne som er fem under par, mens Suzann har fire slag opp. 

Nordqvist jager nå sin tredje LPGA Tour-seier, og hennes første på to år, mens Munoz på sin side kun står med LET-turneringen Madrid Masters i 2009 som hennes eneste seier. Her endte forøvrig Nordqvist som nummer to. Svensken håper nå på å kjenne smaken av fugl igjen.

– Det er å vinne man drømmer om, og det er derfor man trener. Men med to runder igjen er det fortsatt langt å gå, men det hadde vært fantastisk å vinne, sa hun til pressen etter runden.

 

Runde 1

Turneringen på Sunrise Golf & Country Club i Yang Mei er den første LPGA-turneringen noensinne i verdensener Yani Tseng sitt hjemland. Og hjemmefavoritten skuffet ikke. 

Bare en uke etter seieren i Sime Darby LPGA Malaysia er hun nok en gang på toppen av leaderboardet. Tseng innledet turneringen med en runde på fire under par (68), og deler dermed ledelsen sammen med Ai Miyazato fra Japan. Tre slag bak dem ligger Suzann Pettersen på delt 12. plass. Det er jevnt i toppen etter åpningsrunden, og seks spillere deler sjetteplassen to slag bak, mens Tutta deler sin posisjon med ni andre spillere.

Tutta var tilsynelatende godt fornøyd med sine tre birdies, to bogeys og resten par i det som var en vindfull torsdagsrunde.

– Skjøt 71 i dag. Før neste runde har jeg tro på at dette kommer til å bli en god uke, skriver hun på sin hjemmeside.

Yani Tseng ble tidligere denne uken kåret til årets spiller på LPGA-touren, men Tutta har nå sett seg lei på taiwaneserens dominanse

– Jeg kan ikke vente med å slå henne. Vi har slått henne før, så får vi se om vi klarer å gjøre det samme på hennes hjemmebane. Vi er klare!, sa Tutta under tirsdagens pressekonferanse.

Oslo-jenta pratet videre om sesongen som har vært, og Solheim Cup ble nevnt som et naturlig høydepunkt, til tross for at hun også står med tre seire individuelt i år.

– Solheim Cup var høydepunket – ikke bare for meg selv men også mine 11 lagkamerater. Du går ut der og kjemper for vennene dine, og man gir alt man har. Jeg tror det var veldig bra underholdning for dere som fulgte med på TV, og jeg tror alle oss som var på innsiden har en del flere grå hår nå.