(Bakgrunn: Kritikken haglet mot Tutta etter regelkontrovers)

Suzann Pettersen ønsker å legge det som skjedde siste dag i Solheim Cup bak seg og komme seg videre. Oslo-golferen fikk store deler av golf-verden mot seg etter å ha utnyttet en nybegynnertabbe fra Alison Lee på søndagen, og ble i ettertid anklaget for usportslig oppførsel.

Tutta nektet hardnakket for at hun hadde gjort noe galt, men morgenen etter gjorde hun plutselig en helomvending, og publiserte en lang unnskyldning på sin Instagram-konto. Mange har i ettertid mistenkt unnskyldningen for å ha kommet «fra høyere hold».

En av de første spillerne som tok kontakt med meg var Phil på søndag kveld. Jeg vet ikke hvordan jeg kan takke ham nok for ordene og timene i telefonen

Tutta

Nå stiller hun for første gang opp foran et kamera etter Solheim Cup, i et eksklusivt intervju med The Golf Channels veteran Tim Rosaforte. Han mener det hersker det liten tvil om at Tutta er en angrende synder:

– Jeg hang med henne i fem minutter før intervjuet på baksiden av rangen på Bay Hill. Jeg spurte henne hvordan det gikk. Hun innrømmet at det var tøft. Det var emosjonelt under intervjuet, med mye gråting og sjelegranskning. (…) Hun er en intens utøver som ble for intens akkurat i den situasjonen og mistet begrep om det store bildet, sier Rosaforte om møtet ansikt til ansikt med Tutta.

Han sier han ikke opplevde noen skjult agenda fra Tutta.

– Hun ønsker bare å «set the record straight». Hun ønsker å bevege seg videre. Hun kommer til å bli Solheim Cup-kaptein i fremtiden, hun kommer til å fortsette å lede det europeiske laget, sier Rosaforte til Golf Channel.

Intervjuet ble sendt ved midnatt torsdag. Her er noen utdrag av det som ble sagt: (link til intervjuet ligger nederst i artikkelen)

Om hendelsen på hull 17:

– Jeg skulle ønske tankene var klarere i situasjonen, og at jeg visste hva som er best for golfsporten. Solheim Cup er den største scenen for kvinnegolf. Man ønsker ikke at en slik situasjon skal overskygge den fantastiske golfen og seieren amerikaneren hadde. Det er det som kanskje gjør mest vondt: Å vite at jeg sannsynligvis kunne ha håndtert situasjonen mye bedre.

– Jeg er streng med meg selv. På golfbanen smiler jeg ikke mye, jeg kjemper til siste slutt, men på slutten av dagen når man legger seg må man kunne si med hjertet at man gjorde noe bra. Det var tøft den søndag kvelden. Å reflektere, prate med andre spillere om hvordan jeg hadde sjansen til å være den store personen i den situasjonen. Jeg hater å si det, men å vinne for enhver pris…jeg har aldri vunnet et poeng som har føltes så dårlig. Jeg følte jeg svertet storheten til Solheim (Cup), som er den beste konkurransen for damegolf. Det var en bisarr situasjon.

Om samtalene med kompisen Phil Mickelson:

– En av de første spillerne som tok kontakt med meg var Phil på søndag kveld. Jeg vet ikke hvordan jeg kan takke ham nok for ordene og timene i telefonen…det gode og det dårlige…han stilte meg noen kritiske spørsmål, og jeg måtte besvare de.

Om Alison Lee:

– Jeg har fortsatt ikke pratet med Alison, men hun vil være den første jeg prater med når vi kommer til Asia og jeg ser henne personlig. Forhåpentligvis kan vi komme oss videre veldig fort. Det er defintivt på agendaen min å prate med henne når jeg kommer til Asia.

Neste LPGA-turnering for Tutta & co. er Sime Darby LPGA Malaysia i Kuala Lumpur 8. til 11. oktober.

Se intervjuet her