…men det er fortsatt håp. Takket være denne mannens fantastiske birdierekke.

Den amerikanske dominansen fortsetter i årets Ryder Cup. USA leder nå 10-6 etter at dag to er ferdigspilt. Europa må ha marginer og spille veldig bra søndag for å hente inn ledelsen, og takket være Ian Poulters fem strake birdies på de siste fem hullene, så er det ikke over.
 
Lørdagens matcher ble spilt i samme format som dagen før. Foursome på formiddagen, etterfulgt av 18 nye hull med fourball på ettermiddagen.
 
 
Phil leverer igjen
Amerikanerne var fullstendig overlegne på fousome. Her vant de tre av fire poeng, og mest imponerende av alle var superduoen Keegan Bradley og publikumsfavoritten Phil Mickelson. Etter å ha vunnet to av to matcher på fredag, kunne ikke Davis Love gjøre annet enn å sette de sammen igjen lørdag, og la dem fortsette på vinnersporet.
 
I matchen mot toppspillere som Lee Westwood og Justin Rose vant de 7&6. De hadde altså 7 poengs ledelse med 6 hull igjen å spille. Fullstendig overkjøring, med andre ord.
 
Tiger vraket
Etter tre av fire tapte poeng tidlig på dagen, var europeerne avhengig av å snu trenden i fourball-matchene. Det klarte de, til en viss grad. 
 
For Bubba Watson og Mark Webb satte tidlig standarden da de knuste Justin Rose og Francesco Molinari med sifrene 5 &4.
 
Gårsdagens sensasjonsspiller, Nicolas Colsaerts, fant ikke veien til koppen i dag, og sammen med Paul Lawrie tapte han sin fourball-match mot amerikanerne Matt Kuchar og Dustin Johnson. 
 
Så snudde det endelig i Europeernes favør mot slutten av kvelden.
 
For første gang noensinne ble Tiger Woods vraket av en Ryder Cup-kaptein, og fikk derfor ikke spille i foursome-matchene på formiddagen. I fourball ble han nok en gang satt sammen med Steve Stricker, som var med å tape to av to med Tiger dagen før.
 
 
Fantastiske Poulter
Tidlig på runden lå de langt bak Garcia og Donald, men amerikanerne greide etterhvert å hente inn ledelsen. Da Woods la ballen én meter unna pinnen på hull 17, det 220 meter lange par 3-hullet, trodde alle at de kanskje kunne klare å snu matchen. Den gang ei. Luke Donald og Sergio har funnet tilbake til vinnersporet etter et lite skjær i sjøen fredag, og avsluttet med en birdie og vant på siste hullet. Dermed har Tiger Woods vært en enorm skuffelse i årets Ryder Cup. Han har tapt tre av tre mulige poeng for amerikanerne så langt.
 
Så kom Ian Poulter med sin fantastiske birdie-rekke på de fem siste hullene, og satte punktum for matchen på det 18. hullet til stor begeistring fra spillepartner Rory McIlroy, og et ellevillt amerikansk publikum som visste å sette pris på gode slag, selv om det var en europeer som slo.
 
Verdenseneren McIlroy ble satt fullstendig i skyggen av Poulter lørdag i deres match mot Zack Johnson og Jason Dufner.
 
Poulter, som er kjent for sin vanvittige selvtillit, ble den store helten i et europeisk lag som ikke hadde marginene på sin side i dag. 
 
– Han synes han er den beste spilleren i verden, og i dag var han det. Han bar hele det europeiske laget på ryggen og gikk hele veien inn til den 18. greenen. For en fantastisk spiller, sa Butch Harmon til Sky Sports etter at lørdagens siste match var over.
 
Søndag skal det spilles 12 individuelle matcher. Amerikanerne har en fire poengs ledelse, men det er fortsatt åpent og begge lag har muligheten til å vinne med godt spill søndag ettermiddag.
 
Det er én dag igjen.