Uvant kost for Tutta

Avslutningsrunden i Sør-Korea ble nok en skuffelse for Tutta med delt 63. plass sammenlagt.

Det ble mange humper og dumper i veien for Suzann Pettersen da hun spilte sin avsluttende runde i Sør-Korea søndag. Med en dobbel bogey, fem bogeys, og to birdier, var slaget tapt for den norske jenta. Med åtte slag over par på tre dager, kan neppe Tutta være fornøyd. Frustrasjonen skal la få sitt utspring i gymmen senere.

– Ikke mye å skrive om, skuffende golf. Jeg skal bli kvitt det sure humøret i gymmen senere, så skal jeg være klar for neste uke, skriver Suzann på sin hjemmeside.

Den norske jenta gikk fire slag over på banens første ni hull. Det ble et slag over par på banens siste ni hull. Nå vil hun bare konsentrere seg om neste ukes turnering.

– Dette er uken som man ikke kommer til å huske. Vil fokusere på neste uke i Kuala Lumpur, Malaysia, skriver Tutta på Twitter, som nylig rundet 30.000 følgere.

En spiller som stadig overbeviser, er en jente fra Taiwan. Yani Tseng sikret seg den 6. seieren for året med denne seieren. Men taiwaneseren fikk kamp helt inn til det siste hullet. For sør-koreaneren Na Yeon Choi hadde ambisjoner om å vinne på hjemmebane. Det ble en tredjerunde hvor hvert eneste slag var avgjørende for de to jentene i toppen. Tseng gikk fem slag under par på runden (-14 sammenlagt), mens Choi fikk fire slag under par (-13 sammenlangt).

Om Tseng vil samle inn seier nummer syv i Malaysia om en uke, må man bare vente og se. Det blir garantert en jente fra Norge som ønsker revansje etter helgens spill.

Runde 2

Tutta spilte en sentral rolle under Solheim Cup, og gjorde det godt. Men ting stemmer ikke helt i den første turneringen etter den europeiske triumfen. Med dagens uheldige 75-runde, datt den norske jenta ned fra en 33. plass til 57. plass. Dermed ligger hun 13 slag bak ledende Soo-Jin Yang.

Tutta hadde et meget stabilt spill på banens første seks hull, alle på par. Men på hull 7 begynte vanskelighetene. En lei dobbel bogey på skrevet ned på scorekortet, før Tutta måtte skrive opp en bogey på hull 8. De fire neste hullene gikk på par, før en birdie dukket opp på hull 13. Det hjalp ikke så mye da dagens andre bogey kom på hull 16.

Dagens runde ble tre slag dårlige enn den første runden. Om Suzann greier å snu den leie trenden, vil vises under morgendagens runde.

Sør-Korea har tatt kontroll over de øverste plassene på leaderboardet. Soo-Jin Yang leder (-10), etterfulgt av Na Yeon Choi (-9) og Yani Tseng (Taiwan) på -9. De fire neste plassene er også representert av Sør-Korea.

Runde 1

Tekst: Christian Døvle

I sin første turnering siden Solheim-triumfen i Irland er Tutta på 33. plass etter første runde. Suzann Pettersen innledet LPGA HanaBank Championship, turneringen hun vant for fire år siden, med en runde på 72 slag (E). Det ble totalt tre birdies, en bogey samt en lei dobbelbogey på Sky 72 Golf Clubs Ocean Course i Incheon i Sør-Korea. Dermed har hun allerede etter første runde så mye som syv slag opp til teten, som ikke overraskende okkuperes av verdenseneren Yani Tseng.

Det er ingen hemmelighet at Tutta sitt ultimate mål er å bli verdensener, men når den 22 år gamle taiwaneseren spiller som hun gjør er det ikke mye man kan gjøre. Så langt i år står hun med fem seire. Tseng leder med ett slag på Chella Choi fra Sør-Korea, mens Sandra Gal og Na Yeon Choi følger ytterlige ett slag etter. Tyske Sandra Gal var forøvrig også med på å vinne Solheim Cup.

Sør-koreanerne imponerer stort på hjemmebane, og de har hele 14 navn inne blant topp-16 på leaderboardet. Selv om hun ligger et lite stykke bak etter første runde skal man uansett aldri utelukke Suzann heller. Flere ganger i år har hun startet turneringer svakt, før hun virkelig våkner til liv i helgen. Da hun i august vant Safeway Classic lå hun hele ni slag bak lederen før den siste runden, men maktet likevel å klatre helt til topps etter å ha beseiret Na Yeon Choi i omspill. Med to seire på asiatisk jord tidligere kan dette forhåpentligvis inspirere henne igjen.