Ventura startet dagen på andreplass, ett slag bak Hagas Mikke Bjerch-Andresen som ledet etter to runder, men klatret helt til topps på resultatlisten søndag etter en avslutningsrunde på 71 slag, en under par. Med 73 og 71 slag på de to første rundene endte den 16-år gamle juniorlandslagsspilleren fra Moss & Rygge GK en under par for turneringen, to slag foran Andresen som gikk på 74 slag søndag. Andreas Gjesteby fra Drammen GK endte på tredjeplass, fire over par.

Til tross for en syvendeplass på tourens sesongstart på Fana for tre uker siden var nok Ventura av mange ansett som forhåndsfavoritt, og han fikk en meget god start på runden. Etter fire par på de første hullene fulgte han opp med en birdie og en eagle på det femte og sjette hullet. En bogey fulgte på det syvende, før han tok et slag tilbake igjen på det 11. To over par på de siste syv hullene skulle til slutt vise seg å være nok.

Ventura, som tidligere i år vant det franske åpne juniormesterskapet for amatører, har hatt et tett program den siste tiden, og konkurrerte tidligere denne uken i Thunderbird International Junior i Arizona hvor han endte på 11. plass. 

Også i jenteklassen skulle det bli to slags margin fra førsteplassen ned til nummer to. Bærum Golfklubbs Olivia Hüllert ledet etter to runder, og klarte å holde hodet kaldt hele veien. Fire birdies og fem bogeys ble oppskriften på en avslutningsrunde på 73 slag – hennes beste runde for turneringen. Hun endte åtte over par totalt, to slag foran lagvenninne Anette Lucia Lyche. Nicoline Skaug endte på tredjeplass, ytterlige tre slag bak.

Favorittstempelet til Ventura blir nok ikke noe mindre til neste Titleist Tour-turnering. Da får han hjemmebanefordel når Moss & Rygge er vertsskap 25. og 26. juni.

 

Runde 1 og 2

Spillerne spilte lørdag 36 hull i nydelige sommerforhold på Nøtterøy GK, og det er Haga Golfklubbs Bjerch-Andresen som leder etter to runder. Andresen lå på en delt førsteplass etter en åpningsrunde på 69 slag (-3), og beholdt ledelsen i den andre runden, til tross for at han tapte to slag med en 74-runde. Dermed ligger han en under par totalt, og leder med ett slag på juniorlandslagsspiller Kristoffer Ventura fra Moss & Rygge GK.

Bjerch-Andresen har tidvis levert meget underholdende golf på sine to runder, og har totalt notert seg for syv birdies og en eagle, men også fire bogeys og to dobbelbogeys. Andresen endte forøvrig på andreplass i tourens sesongstart på Fana GK, kun slått av Vetle Marøy. Han ligger nå på en delt niendeplass, syv over par.

I jenteklassen er det Olivia Hüllert (Bærum GK) som leder med en runde igjen å spille. Etter runder på 77 og 74 slag ligger hun syv over par totalt, og tar med seg en ett slags ledelse til Oslojenta Nicoline Skaug til søndagens avslutningsrunde. I likhet med Bjerch-Andresen endte også hun på andreplass i forrige Titleist Tour-turnering på Fana. Da var det Anette Lucia Lyche som vant – hun ligger nå på en femteplass, fire slag bak Hüllert.