For noen år siden gjorde ESPN en vurdering av 60 sportsaktiviteter. Av disse 60 ble golf plassert på 52.plass. Er det virkelig så enkelt? Har vi tatt feil hele tiden?

 

Boksing ble kåret til den vanskeligste, foran ishockey, amerikansk fotball, basketball og bryting. Litt amerikansk stil over det hele altså. Da liker vi heller den uhøytidelige undersøkelsen hos vg.no i dag. De har spurt noen norske idrettskjendiser hvilken gren hvor er vanskeligst å bli best i verden, og der scorer golf bedre.

 

Lasse Kjus er ivrig golfer, men vi når ikke helt opp hos ham. Førsteplass går til 100 meter friidrett. På andreplass velger han fotball.

 

– Turn eller golf – det får bli turn først. Det er en ekstrem idrett med ekstra høye krav til genetikk. 

 

Vi velger å overse at Cecilia Brækhus er enig med ESPN. Hun setter boksing høyest, foran ishockey og turn. Da liker vi Kjetil André Aamodts liste bedre, men kanskje ikke beskrivelsen av sporten vår.

 

– Det er en kombinasjon av utbredelse i verden og at  det for mange er et motiv å kunne tjene mye penger på sporten. Tennis er veldig krevende fysisk, golf kan du bli god i selv om du er liten, lang, tykk eller bred – og gammel.

 

Jarle Aambø, tidligere sjef for Olympiatoppen og i dag ansatt i Norges Idrettsforbund, har virkelig forstått dette med golf. Det liker vi. Utfor i Kitzbühel rangeres riktig nok foran, men begrunnelsen for golf på andreplass treffer oss rett i hjertet.

 

– Golf – det har jeg ikke prøvd selv, men det har noe med å gjøre hvor vanskelig det skal være å få til den golfsvingen, og at det skal være så vanskelig å gjenskape den.

 

Vi kunne ikke sagt det bedre selv.