(Se bilder og video fra dagen nederst i artikkelen)

Anslagsvis 4-5000 tilskuere hadde møtt opp for å følge Suzann Pettersen, Yani Tseng, Annika Sörenstam og Lorena Ochoa måle muskler i den første utgaven av Suzann Pro Challenge på Oslo Golfklubb søndag. Med TV-kraner, storskjerm, kubjeller, hoppetårn og leker for barna, samt birdiefest fra noen av tidenes største golfstjerner på kvinnesiden, var publikum vitne til et unikt show i norsk golfsammenheng.

– Jeg vet ikke hvordan dette skal toppes! Dette var mer en jeg kunne drømt om, dette gikk rett og slett over all forventning. Jeg kunne ikke ha bedt om noe mer. Vi har virkelig skutt gullfuglen. I dag dro vi flagget til topps, sa en henrykt og rørt Suzann Pettersen etter runden.

Da hun hullet ut på det 18. hullet, svarte hun den dundrende applausen med å applaudere tilbake. Bare sekunder tidligere hadde Annika Sörenstam avgjort matchen i hennes og Tuttas favør.

– Nå har jeg i hvertfall én seier i år!, spøkte Tutta.

– Norge kan ha Solheim Cup

Spillerne spilte scramble gjennom hele runden, men byttet lag for hvert 6. hull, slik at alle fikk prøve seg med hverandre på lag. Da Tutta og Sörenstam pegget opp sammen på det 13. hullet, føltes alt «rett». De to var en av tidenes mest fryktede partnere i Solheim Cup, og duoen kom kjapt inn i gamle rutiner.

– Jeg slo alltid først da vi spilte sammen, og det gjorde vi helt automatisk i dag og. Det er spor som sitter dypt, forteller Tutta.

Annika Sörenstam var full av lovord for både sin partner og Bogstads golfbane. Den levende legenden støtter oppunder golfforbundets ønske om å få en Solheim Cup til Norge i 2019.

– Det er alltid kult om man kan få Solheim Cup til Norden. Dette er en utrolig bra bane, og den har mange morsomme og strategiske hull. Dersom det kommer flere slike arrangementer til Norge vil interessen bare fortsette å vokse, både blant publikum og sponsorer.

Også verdensener Yani Tseng nøt sitt opphold i Oslo – hennes første besøk til Norge. Allerede nå lover hun å komme tilbake om Tutta skulle be henne igjen.

– Vi hadde det så gøy der ute i dag, og det var et fantastisk publikum. Jeg er bare glad for å kunne støtte Suzann, og jeg er veldig stolt av henne som har fått til dette. Jeg kommer helt sikkert tilbake om hun spør meg, sier den 23 år gamle taiwaneseren. Etter premieutdelingen satte hun seg på første fly til England, for å starte forberedelsene til kommende ukes British Open.

Gammel drøm

Tutta ønsket ikke å lette på sløret for fremtidige planer for turneringen. Da en av journalistene hintet til Tiger Woods som en fremtidig deltager, smilte Tutta lurt og hverken bekreftet eller avkreftet noe.

– Vi var her for en ting denne uken: Right to Play og deres arbeid. Når vi setter oss ned og ser på fremtidige muligheter for turneringen fremover er det godt mulig vi kommer med en annen vinkling. Det viktigste er å gjøre noe som holder interessen ved like, men dette blir ikke lett å overgå!

Suzann Pro Challenge har lenge vært en drøm for Tutta. Da hun fikk sin barndomsvenn Kevin Skabo som manager i fjor høst, begynte arbeidet for fullt for at drømmen endelig skulle bli virkelighet.

– Jeg kan virkelig ikke takke dere og Kevin nok. Dette ble bedre en vi noensinne hadde drømt om. Å ha Lorena, Yani og Annika her gjorde dette til den beste turneringen i Norge noensinne. Dette er en dag jeg aldri vil glemme!, takket Tutta for seg foran en smekkfull klubbterasse.

NB! I ballene før stjernene ble det spilt landskamp mellom norske Team Suzann og Sveriges Team Annika. Kristian Krogh Johannessen, Kristoffer Ventura, Marthe Wold, Stine Pettersen, Villde Eriksen, Mathias Bunæs, Maria Tønnessen og Petter Mikalsen slo de blågule, og bidro til å gjøre dagen desto mer vellykket sett med norske øyne.

– Junioren gjorde en veldig bra innsats, og det er hyggelig å se at det er mange norske spillere som vil bli gode. Og så er det alltid deilig å slå svenskene, sier Tutta.

 

Resultater

 

Kristoffer Ventura / Kristian Krogh Johannessen vs Hampus Nilsson / Jesper Olsson: 1-1

 

Stine Pettersen / Maria Tønnessen vs Emma Nilsson / Josefine Nyqvist: AS (0,5 – 0,5 x2). 

 

Petter Mikalsen / Mathias Bunæs vs Adam Ström / Robin Jonsson: 1-1

 

Marthe Wold / Vilde Eriksen vs Martina Edberg / Linn Andersson: 2-0. 

 

Totalt 5-3 til Team Suzann

 

Tutta introduseres

 

Nære på fra Tseng

 

 

Tutta fikk med seg tre av tidenes beste kvinnegolfere til Bogstad.

 

Kristoffer Ventura & co. fikk muligheten til å spille foran store publikumsgallerier og TV-kameraer.

 

Tutta slår av en prat med Yani Tseng.

 

Interessen var stor for å få med seg Tutta, Ochoa, Tseng og Sörenstam.

 

Lorena Ochoa var verdensener da hun la opp i 2010. Nå er det Yani Tseng som innehar tittelen.

 

Selv en smårusten Annika Sörenstam imponerte i match på Bogstad.

 

Spillerne skrev autografer etter å ha hullet ut på det siste hullet.

 

Liten tvil om hvem som var hovedsponsor for arrangementet.

 

TV2s Magnus Sveen, her for amerikanske Golf Channel, intervjuet stjernene umiddelbart etter runden. Turneringen vil senere bli sendt i redigert opptak på TV2.

 

Daglig leder i Oslo GK, Niels Vik hadde all grunn til å være stolt av både Tutta og Bogstad.

 

En rørt Tutta kalte turneringen den beste i Norge noensinne.