Har du sett golfsendinger i HD? Masters på Augusta med enda grønnere gress. Den grå himmelen under The Open virker enda mer truende. Rory McIlroys sving ser mer imponerende ut. Nei, det siste er nok ikke mulig, men golf i HD vil være en herlig seeropplevelse som du ikke bør gå glipp av.

– Per i dag produseres alle de store turneringene i HD, så tilbudet på Viasat Golf HD vil ligne veldig på tilbudet vi har på Viasat Golf. Det vil si at seeren får alt fra PGA-touren, alle majors, Ryder Cup, Europa-touren og en del sendinger fra LPGA-touren i superklar bildekvalitet, forteller presse- og informasjonsansvarlig Øystein Hygen Christensen hos Viasat. 

Angående abonnement og tilgjengelighet sier Christensen følgende;

– Viasat Golf HD er en tilleggskanal som koster 149,- per måned. Så sant distributøren tilbyr Viasat Golf HD, vil denne være inkludert i abonnementet. Vi er i dialog med alle distributørene, men hvem av distributørene som vil ha kanalen på plass 1. november er det for tidlig å si.

Det er spennende at bildekvaliteten på tv-tilbudet for oss golfere blir bedre. Vi har ikke fått noen bekreftelse på om Per Haugsrud er like entusiastisk i HD når Tiger spiller, men det tar vi egentlig som en selvfølge.

 


 

Vi har som lovet fulgt opp med spørsmål til Viasat. Overgang fra SD til HD og programtilbud er en aktuell problemstilling for mange;

– Så sant den aktuelle distributøren tilbyr HD-versjonen av kanalen vil kanalen tilbys uten ekstra kostnad. Man kan da selv velge mellom HD- eller SD-versjonen. Enkelte av magasinprogrammene blir ikke produsert i HD. Det betyr at de vil bli oppskalert til HD av oss. Kvaliteten blir ikke like god , men bedre enn et vanlig SD-signal. 

Om streamingtjenesten Viaplay sier Christensen;

– Viaplay vil tilby golf i tilnærmet HD-kvalitet, men for den aller beste opplevelsen er det nok fortsatt TV som gir de beste golfopplevelsene.

Gode nyheter altså. Programtilbudet blir det samme og for dere med HD-dekoder bør valget være enkelt. Første turnering ut etter lanseringen WGC HSBC Champions 1-4.november. Vi gleder oss!