På Pebble Beach: Tom Erik Andersen

– Ja, vi skal jobbe litt med puttinga nå. I går puttet jeg ganske bra, synes jeg. Men det er egentlig sånn det har vært litt for meg, det har vært streaky. Jeg kan plutselig putte bra igjen i morgen. Men i dag var det helt mørkt, sier Viktor Hovland til Norsk Golf.

21-åringen fra Miklagard traff alle fairwayene fra tee, og 12 av 18 greener «in regulation». Likevel endte han dagen +2 og på par sammenlagt. Nok til videre spill, med god margin. Men det kunne vært så mye bedre.

Tidlige muligheter

Han startet runden tidlig i småregnet på hull 10, og spilte seg til birdie-putter på de tre første hullene.

– Den på 11 var iallfall ganske senkbar, den slo jeg kort i linja. De to andre var mer putter å gjøre par på, mener Viktor.

På hull 13 måtte han kjempe for å redde par etter et kort innspill, men putten strøk hullets venstre side til dagens første bogey. Historien gjentok seg på det neste, og for første gang i turneringen måtte Viktor tåle to bogeyer på rad.

– Jeg slår egentlig gode innspill på 13 og 14, men hullene ble sykt lange i dag med yr og litt vind, som jeg ikke tok nok kølle for. Det kostet dyrt med to bogyer der, innrømmer han.

Under åpningsrunden torsdag avsluttet Viktor like vakkert som omgivelsene rundt de to siste hullene opp Pebble Beach. En ny birdie-birdie før runding kunne kickstartet andrerunden.

Et femmerjern til greenens hjerte fikk tribunen til å brøle på 17. Men også denne gangen rullet førsteputten forbi koppen.

Fikk hjelp av treet

– Jeg slo et veldig bra slag på 17, og en bra putt også, men den breaket litt mer enn jeg trodde. Så slår jeg et veldig dårlig innspill på hull 18 som gir meg en tøff up-and-down. Jeg skulle gjerne hatt én eller to birdier der, sier Viktor.

Fredag kom det kjente Hovland-smilet først til syne da han fikk hjelp av en grein på ett av golfsportens mest berømte trær.

Sypresstreet som holder vakt ved greenen på 18 sto opprinnelig på hull 1, men ble i 2001 flyttet til en bedre tomt ved vannet – 20 meter høyt og 180 tonn tungt – for å erstatte ei ødelagt gran.

– Jeg trodde ikke treet var i spill, så jeg skulle bare slå ballen høyt, lande den ved flagget og ha en syvmeter for birdie.

Men det gamle treet var Viktors venn.

– Jeg er heldig at ballen treffer treet, er innom roughen og lander mykt, men putten var for dårlig dessverre.

Angrep fra tee

På hull 3 etter runding dro han fram sin nye Ping-driver og valgte den mest aggressive linja fra tee. Fra midt i fairway, 80 meter fra hullet, skulle han sette opp dagens første birdie. Det gikk ikke.

– Jeg slår en dårlig wedge på hull 3 som går kort. Jeg bestemmer meg for å slå en ny drive på hull 4, som gir meg en ganske enkel birdie. Da trodde jeg at jeg var på gang, spesielt med tanke på at jeg hadde hull 6 igjen.

En bogey på hull fem drepte momentet.

– En elendig treputt på hull fem, fastslår Viktor.

– Så misser jeg venstre på hull 6, som man absolutt ikke skal gjøre. Det er enkle feil. Jeg kom meg liksom aldri helt i gang.

Likevel er det få på Pebble Beach som tviler på hva nordmannen kan levere i helgen.

Viktor Hovland har i løpet av de to første rundene vunnet mange nye venner i golfen. Han slår spektakulære slag. Spiller raskt og aggressivt. Er tilgjengelig og avslappet. Og har et smil verdt en million dollar – trolig mer når han proffdebuterer i Travelers Championship neste uke.

– Jeg traff mange fairwayer i dag, var ikke helt skarp med jerna, men hadde likevel muligheter til å gå lavt. Putteren fungerte ikke helt i dag. Jeg håper det går bedre de to neste dagene, oppsummerer Viktor Hovland.

Gary Woodland leder U.S. Open etter to runder på -9, to slag foran Justin Rose. Viktor Hovland (på par) er nest beste amatør sammen med amerikaneren Chandler Eaton på en delt 32. plass.

NB! Viktor går ut med Webb Simpson lørdag kl 11:38 lokal tid, 20:38 norsk tid.