I disse dager er Atlungstad GK på sin årlige utenlandsreise til varmere strøk. Klubben har stor reiseaktivitet både på våren og høsten, og tidligere år har de vært på lange reiser til blant annet Sør-Afrika, Den dominikanske republikk, Mauritius og Mexico.

Deres forrige tur til Mexico ga så mersmak at de bestemte seg for samme destinasjon i år, og timingen på årets reise kunne ikke vært bedre: De visste at det skulle være en PGA Tour-turnering da de bestilte reisen, men de var ikke klar over at Mayakoba Golf Classic også skulle bli Viktor Hovlands PGA Tour-debut.

– Det er rett og slett utrolig kult. Vi er veldig mange som gleder oss til å se på Viktor nå. De fleste har vært her siden torsdag forrige uke, og vi har med både norske flagg og Atlungstad-banner som vi skal vifte med når vi skal ut og heie på ham. Men noen kubjeller blir det ikke! sa Stokke til Norsk Golf før turneringen startet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I tillegg til medlemmer fra Atlungstad var det også med folk fra Elverum, Sarspborg, Kongsvinger og Asker.

Hovedpersonen selv fikk seg en god latter da Norsk Golf gjorde ham oppmerksom på den norske heiagjenen som kom til å følge ham på fredagens runde.

– Haha, den så jeg ikke akkurat komme! Det blir interessant. Det er veldig kult, jeg får satse på å gi dem et birdieshow, sa Hovland før turneringen startet.

Etter en tung åpningsrunde på torsdag hadde Hovland en tøff oppgave foran seg før andrerunden. Med Atlungstads heiagjeng i ryggen slo han imidlertid tilbake, men snuoperasjonen på 67 slag, bestående av seks birdies, to bogeys og resten par, var dessverre akkurat et slag for mye til å få med seg helgespillet.

Men Atlungstad-gjengen var iallfall fornøyde med underholdningen de hadde fått servert fra den 21 år gamle U.S. Amateur-vinneren.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Norway in the house supporting @viktor_hovland 🇳🇴🇳🇴 at @golfmayakoba ⛳️🏌️‍♂️🙌

A post shared by Mayakoba Golf Classic (@mayakobagolfclassic) on Nov 9, 2018 at 12:46pm PST

 

– Vi var 40 stykker som fulgte ham under hele runden. Det var dritkult! Og vi oppførte oss pent! Snart melder han seg nok inn i Atlungstad, fleiper Pål-Jan Stokke og viser til at Hovland endte på tredjeplass i junior-NM på Atlungstad for fire år siden.

Hovland synes også det var stas å ha med seg sin egen fanklubb i PGA Tour-debuten.

– Det var kult å ha noen nordmenn der ute som heia! Kanskje også litt flaut til tider når man slår et jern fra fairway også går de bananas, men det virket som at det hjalp for scoren, smiler Hovland til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Viktor Hovland endte på tredjeplass i junior-NM på Atlungstad for fire år siden. Her med Sigurd Aune og Kristoffer Ventura. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Henrik Bjørnstad, som kommenterer turneringen for Eurosport Norge, fikk høre om Atlungstads heiagjeng tidligere i uken. Han sier det er illustrerende for entusiasmen som er ute i Golf-Norge om dagen.

– Det er bare helt rått at Viktor får en så stor norsk heiagjeng. Det viser bare hvor mye Viktor har klart å engasjere norske golfinteresserte på kort tid, sier Bjørnstad til Norsk Golf.

Slik det seg hør og bør når man er ute på golfreise, har Atlungstads turgjeng også fått spilt mye golf i løpet av dagene sine i Mexico. Grunnen til at de ventet først til fredag med å følge Viktor i turneringen, var fordi de har en egen konkurranse de måtte ta seg av først: Da spilte de nemlig spille sin tradisjonsrike «Ryder Cup»-konkurranse hvor damene og herrene konkurrerte mot hverandre.

Reisefølget har også fått mulighet til å teste banen som PGA Tour-spillerne er i aksjon på denne uken, El Camaleon GC.

– Det var en veldig fin og utfordrende bane. Kanskje litt i overkant tøff for oss hedmarkinger, men vi kom oss rundt, avslutter Stokke med et smil.