Verdenstreerens banerekord på 62 slag (-10) lørdag la grunnlaget for en solid ledelse inn til søndagens fjerde runde, og selv med en avslutning på en over par (73) vant han komfortabelt. Robert Karlsson sin runde på 68 slag var ikke nok, og han endte til slutt to slag bak engelskmannen.

To slag høres ikke ut som mye, men seieren var mer komfortabel enn hva leaderboardet indikerer. Westwood ledet med fem slag gjennom store deler av runden, men avsluttet med to bogeys på de to siste hullene. Mer trengte han ikke å gjøre.

– Dette er niende gangen jeg spiller her, og det er like spesielt hver gang. Jeg elsker å spille på denne banen, og gårsdagens runde var trolig den beste runden jeg noensinne har spilt. Den gjorde at jeg kunne spille konservativt i dag, det var veldig tilfredsstillende. Det er stort å vinne her for andre gang på rad, sa Westwood, som også benyttet muligheten til å skryte av Gary Player Country Club.

– Dette er en virkelig bra golfbane. Den er satt opp som en major-bane. Jeg visste det ikke kom til å bli lett i dag, men jeg fokuserte bare på å treffe fairwayer og greener. Det gikk ikke alltid, men jeg gjorde ingen dumme feil der ute.

Hadde det ikke vært for Rory McIlroys seier i Hong Kong ville Westwood overtatt nord-irens posisjon som nummer to på verdensrankingen. Men for Westwood er det hans første major-seier som er målet, fremfor å bli verdensener.

– Rankingen står ikke øverst på min agenda. Selv om det ville vært fantastisk defineres karrierer av hvor mange major-titler man har vunnet.