En 75-runde, tre slag over par var ikke nok for verdensener Lee Westwood til å komme seg under cutgrensen på fredagens runde av Commercialbank Qatar Masters. Med en runde på 73 slag torsdag endte han med det fire over for turneringen. Dermed har døren åpnet seg for tyske Martin Kaymer til å overta tittelen som verdens beste golfspiller. Lee Westwood har tronet siden 31. oktober i fjor, da han dyttet ned Tiger Woods fra toppen. På det tidspunktet hadde Woods vært verdensener i hele 281 uker.

Westwood viser tegn til å være ute av form. I hans forrige turnering på touren for en snau måned siden endte han på 64. plass i Abu Dhabi.

– Jeg har ikke spilt så bra. Det er bare litt rustenhet tidlig på sesongen tror jeg. De neste dagene skal jeg tilbringe på rangen, så skal vi se om jeg kommer tilbake i rytmen igjen, sa han til europeantour.com etter runden. 

Østerrikeren Markus Brier leder før helgens to avsluttende runder. En 66-runde fredag tok ham til syv under par, ett slag foran Sør-Afrikaneren Darren Fichart. 

Martin Kaymer har mye arbeid som gjenstår, dersom han skal bli nummer en. I skrivende stund er tredjerunden akkurat underveis. Han ligger for øyeblikket på par, syv slag bak Brier på en foreløpig 33. plass.

 

Leaderboard