PGA TOUR//

Wibe Sekne forbedret seg i debuten på PGA-touren

Denne uken debuterte Herman Wibe Sekne på PGA-touren. Det endte med misset cut.

Herman Wibe Sekne er Europas høyest rankede amatør. Torsdag debuterte han på PGA Tour.
Publisert Sist oppdatert

Det er ingen grunn til å skru forventningene for høyt når en ny norsk collegespiller spiller sin første turnering på PGA Tour.

Riktignok er Herman Wibe Sekne den høyest rangerte amatøren i Europa og nummer 15 på verdensrankingen (WAGR). Den samme posisjonen holder han på PGA Tour University-rankingen, en ranking som Ludvig Åberg toppet i fjor før han ble proff og aldri så seg tilbake.

Men Sekne er først og fremst en spiller for framtiden, og erfaringen han tar med seg fra invitasjonen til Corales Puntacana Championship er uvurderlig på veien videre.

Torsdag åpnet han med 75 slag, tre over par, på Puntacana Resort & Club.  Dermed var det mye jobb som måtte gjøres på fredag om det skulle være snev av realistisk håp om å greie cuten i sitt første møte med noen av verdens beste golfspillere på verdens beste golftour.

Riktig nok forbedret Wikne seg, og slapp unna marerittstarten fra torsdag (fem bogeyer på de første seks hullene), men selv om spillet var langt mer stabilt, var det ikke i nærheten av å være nok.

To bogeyer og resten par på ut-runden ble fulgt opp av to birdier og én bogey på inn-runden. Dermed 73 slag, og +1 for dagen. Det var to slag bedre enn åpningsrunden.

Avstanden opp til cut-grensen ser i skrivende stund ut til å bli sju slag.

Sekne går for tiden på college og representerer Purdue University i Indiana. Han går det fjerde, og siste, året på NCAA Division 1-skolen. 

PS! Amerikaneren Wesley Bryan leder Corales Puntacana Championship etter halvspilt turnering. Med en totalscore på -15 leder han med ett slag på landsmannen Justin Lower. 

Ledertavle

Powered by Labrador CMS