Det kom ikke som noen stor bombe, akkurat, med tanke på Tigers uttallelser den siste tiden. Skaden i kneet og akillesen er ikke leget, og denne gangen har han ikke tenkt å ta noen sjanser. Han kommer ikke til å slå noen slag før han er ett hundre prosent på at kroppen er klar for det og tåler belastningen.

Slik lyder det på Tigers egen nettside:

«Dessverre er jeg blitt rådet til ikke å spille i British Open. Som jeg sa under AT&T National, kommer jeg bare tilbake når jeg er 100 prosent klar. Jeg ønsker ikke å risikere ytterligere skade. Det er annerledes for meg, men jeg er smartere denne gangen. Jeg er veldig skuffet, og ønsker å uttrykke hvor lei meg jeg er overfor fans av British Open.»

Woods, som for tiden er ranket som nummer 17 i verden, kontaktet turneringssjef Peter Dawson personlig for å fortelle nyheten.

Woods har vært ute av spill siden mai, i praksis siden Masters måneden før, siden det var da han skadet seg. Men han spilte ni hull under The Players i mai også, bare for å forverre skaden sin.

Tiger gjennomgår for tiden intensiv behandling, som seg hør og bør, og det er andre gang på fire år at Woods ikke spiller British Open. Den tidligere verdenseneren har totalt hatt fire kneoperasjoner i løpet av karrieren.

– I ettertid skulle jeg nok ikke ha deltatt i The Players, men det er en stor turnering, og jeg ønsket å være der for å støtte touren. Jeg er nødt til å lære av det jeg gjorde der, og gjøre det riktig denne gangen. Jeg tror mine beste år er foran meg, og jeg er veldig optimistisk med tanken på fremtiden, la han til.

Woods blir erstattet av landsmannen Jason Dufner, som fikk sjansen etter at australske Brendan Jones bestemte seg for å takke nei. Robert Garrigus er nå første reserve, med Anthony Kim, Simon Dyson og Thomas Björn også som håpefulle. Det er gode muligheter til at flere av dem får være med, siden det er høyst tvilsomt om spillere som Thomas Levet og Vijay Singh deltar. Tim Clark er også usikker.

Kilde: golf365.com