COLLEGEGOLF//

Ohma og Lussand fikk det tøft på finalens tredje dag

De norske jentene delte 65. plassen individuelt etter tre runder i NCAA Championship. Og for den ene er turneringen over.

Silje Ohma og Mia Lussand
Silje Torvund Ohma (t.v.) og Mia Sandtorv Lussand representerer henholdsvis Baylor og South Carolina i finalespillet.
Publisert Sist oppdatert

Fredag startet det som blir to uker med college-finaler på Grayhawk Golf Club i Scottsdale, Arizona.

Først ut er jentene, hvor 30 lag fra hele USA konkurrerer om den nasjonale tittelen. Den individuelle vinneren kåres etter fire runder med slagspill fra fredag til mandag før lagspillet fortsetter fram til onsdag i matchspill-format.

To norske jenter deltok i årets «nationals»; Silje Torvund Ohma for Baylor University og Mia Sandtorv Lussand for South Carolina. Og begge Fana-jentene gjorde seg positivt bemerket under den første runden fredag.

To norske freshmen

Som førsteårsstudenter og freshmen er Ohma og Lussand for ferskinger å regne på den største scenen i amerikansk collegegolf, men ingen av de to norske jentene så ut til å mangle den nødvendige erfaringen da slagspillet ble innledet på Grayhawk GC.

I krevende vindforhold gikk Silje Torvund Ohma ett slag under par – og også ett slag bedre enn topprankede Rose Zhang fra forhåndsfavoritten Stanford. Ohma var med det Baylors nest beste spiller for dagen.

19-åringen startet runden med bogey på hull 1, men fulgte opp med fem strake par og en birdie på hull 7. Hun ga fra seg et nytt slag på hull 8, men slo tilbake med birdie på hull 10, og avsluttet runden med birdier på to av de siste tre hullene i det som var hennes debut i NCAA-mesterskapet.

Baylors head coach, Jay Goble, var imponert av prestasjonen.

– Viktig for oss

– Det var utrolig imponerende. Å gå ut på en golfbane som dette og spille slik i denne typen vind var viktig for oss. Jeg tror fremtiden ser lys ut, og tror vi har en god uke foran oss, sier Goble.

Individuelt lå Ohma på delt 21. plass etter første spilledag, fem slag bak ledende Maddison Hinson-Tolchard fra Viktor Hovlands tidligere universitet, Oklahoma State. Som lag var Baylor nummer ti i sammendraget.

Mia Sandtorv Lussand var på delt 51. plass individuelt etter en åpningsrunde ett slag over par. Og som lag var South Carolina helt oppe på 3. plass med en totalscore to under par.

Enda bedre skulle det gå for Lussand på lørdagens runde da hun sammen med lagvenninnene imponerte kraftig på Grayhawk GC og noterte den laveste totalscoren i South Carolinas historie. Fana-jenta bidro selv til prestasjonen med en knallsterk 69-runde.

Tøffe forhold

Søndag ble imidlertid forholdene atskillig vanskeligere for samtlige i feltet. På en dag der alle lagene i NCAA-finalen endte over par, gikk Ohma på 77 slag, fem over par, mens Lussand måtte tåle en 80-runde.

Dermed delte de to norske jentene 65. plassen individuelt etter tre runder, og for Ohma ble det også det siste hun gjorde i turneringen. Hennes Baylor-lag endte dagen på 17. plass, to slag bak cutgrensen når de 15 beste lagene skal kjempe om seieren videre.

South Carolina er på 6. plass etter tre dagers spill, men de var også blant lagene i toppen som fikk det tøft søndag. Lussands lag gikk totalt 14 slag over par da forhåndsfavorittene Stanford tok en suveren ledelse på -13, sju slag foran Wake Forest og Texas.

PS! Også svenske Ingrid Lindblad (LSU) deltar i turneringen. Det samme gjør Amari Avery (Southern California), som mange vil huske fra den populære Netflix-dokumentaren «The Short Game». Lindblad ble nummer tre individuelt, Avery nummer 47.