Opprykksklare nordmenn tapte finalen

Det norske EM-laget for gutter sikret opprykk til neste års toppdivisjon etter en nervepirrende semifinale. I finalen ble Finland for sterk.

Publisert

I denne ukens European Boys Team Championship  i Estland var det store målet for Michael A. Mjaaseth (Oslo GK), Theodor B. Takman (Oppegård GK), Oscar Bach (Oslo GK), Herman Huus (Losby GK), Petter S. Dale (Oslo GK) og Alexander M. Bjørke (Ålesund GK) å sikre norsk opprykk til toppdivisjonen.

Opprykket ble sikret etter en dramatisk match mot Slovenia fredag.

Finale

Dermed var lørdagens finale mot Finland nærmest som en bonus å regne. Det norske laget kom godt i gang, og Mjaaseth og Bach vant sin første kamp. Etter at finnene vant den andre, stod det likt (1-1) før de fire singelmatchene som skulle avgjøre alt.

Der fikk nordmennene nok en gang en god start, men det var til slutt nabolandet i øst, som stakk av med seieren. Flere av de norske spillerne ledet faktisk sine kamper, men til slutt var det Finland som tok en overlegen seier etter en mesterlig sluttspurt av samtlige.

Faktisk så var det kun Alexander Myklebust Bjorgc som greide å klore seg til et halvt poeng. De øvrige fire kampene endte med finsk seier, tre av dem ble avgjort på siste hull. Dermed vant Finland til slutt 5,5 mot 1,5.

Sluttspurt på fredag

Dramatisk var det også på fredag, da Norge sikret opprykk til 1. divisjon. I den avgjørende kampen mot Slovenia tok Norge første stikk med 3&2- og 2 opp-seier i de innledende foursome-matchen på formiddagen, anført av Michael A. Mjaaseth/Oscar Bach og Aleksander Myklebust Bjørge/Herman Huus.

I singlematchene ble det imidlertid langt mer spennende etter av slovenerne slo tilbake. Michael A. Mjaaseth startet med å vinne første match én opp, før Theodor Billington Takman, Oscar Bach og Petter S. Dale røk på hvert sitt tap. I siste og avgjørende match trakk imidlertid Bjørge det lengste strået med seier på hull 18, som sikret Norge 4-3-seier og avansement til finalen mot Finland. Men det viktigste har de allerede sikret.

– Da fire av fem spillere var passert det 15. hullet, var vi ned eller hadde tapt alle matcher. Så snudde Michael sin match gjennom å vinne to av de tre siste hullene. Igjen på banen var Aleksander som på ett tidspunkt var fire ned etter åtte. Etter seier på 15 og 16 var han plutselig én opp. Da gjorde Slovenia birdie på 17! Med et stabilt par vant han og vi hele matchen. Tross gode motspillere og litt dårlig flyt viste vi igjen virkelig bra «spirit», oppsummerer Team Norway-trener og lagkaptein Carl Gustavsson på Facebook.

European Boys Team Championship startet med to innledende slagspillsrunder i kvalifiseringen. Der ble Norge nummer to, slått av finalemotstatneder Finland med ni slag. Oscar Bach og Michael A. Mjaaseth endte best av de norske spillerne individuelt på delt 6.-plass med +3, åtte bak Richard Teder fra Estland.

(Leaderboard)

Misset topp 8

I lag-EM for jenter i Portugal består det norske laget i den øverste divisjonen av Vilde M. Nystrøm (Stavanger GK), Ruth Tønnessen (Sola GK), Mia S. Lussand (Fana GK), Silje T. Ohma (Fana GK), Celine B. Sanne (Vestfold GK) og Henriette Stranda (Oppegård GK).

Dessverre klarte ikke det norske jentelaget å sikre topp-8-plasseringen som ville kjempe om de øverste plassene i sluttspillet.

Med +50 etter to runder, hvor Silje Torvund Ohmas 15.-plass med +3 var lagets beste individuelle prestasjon, endte Norge på 11.-plass i slagspill-kvalifiseringen, 14 slag bak en plass i den gjeve A-puljen.

Torsdag tok Norge fatt på første match i B-puljen, og den startet med en overlegen 4,5-0,5-seier mot Belgia. Fredag fulgte de opp med å slå Russland 3-2 i semifinalen. Først tapte Henriette Stranda og Ruth Tønnessen 3&2 i foursome, og i singlematchene åpnet Mia Sandtorv Lussand med 3&2-tap. Derfra skulle lykken snu for de norske jentene: Vilde Marie Nystrøm vant 3&2, Silje Torvund Ohma vant hele 5&4 og Celine Brovold Sanne vant 2&1.

Norge endte til slutt på 10.-plass etter at lørdagens kamp mot Slovakia endte med 3-2-tap.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS