TOURSVEIPET//

Skarpnord og Forbrigd klarte cuten i Kenya

Espen Kofstad, Kristian Krogh Johannessen og Madelene Stavnar måtte ta helgefri.

Marianne Skarpnord ligger best an blant de norske jentene i ukas LET-turnering.
Publisert

Verken Viktor Hovland eller Celine Borge er i aksjon denne uka. Hovland trakk seg fra WM Phoenix Open for å prioritere trening etter at ting ikke stemte på Pebble Beach forrige uke. Borge og resten av LPGA-sirkuset har turneringsfri og spiller ikke før i Thailand 22.-25. februar.

Med våre to største stjerner utenfor konkurranse, retter vi blikket til europatourene i håp om norsk suksess. Skjønt Europa, denne uka er jentene i Kenya, mens gutta fortsatt befinner seg i emiratene, denne uka i Qatar.

Dessverre ser det ut til at ingen av de norske spillerne får ut sitt aller beste. 

Ladies European Tour

La oss starte med det aller hyggeligste: Etter flere tunge år, er Marianne Skarpnord foreløpig beste norske i Kenya Ladies Open. Etter runder på 73 og 76 slag er veteranen +3 før helgespillet, åtte slag bak lederen, og holder en delt 37. plass. Helgespill blir det også for Dorthea Forbrigd, som spiller sin første sesong på LET med fulle rettigheter. Oslo-spilleren er nummer 59 etter runder på 78 og 74 slag. Den tredje norske deltageren, Madelene Stavnar (79, 79) misset derimot cuten. 

DP World Tour

Helgefri ble det også for Espen Kofstad og Kristian Krogh Johannessen på guttas europatour. Nærmest var Krogh, som spilte seg opp etter en uheldig åpning i Qatar Masters, men endte til slutt ett slag bak cutgrensen etter runder på  72 og 73 slag. Kofstad (75, 73) endte på 109. plass.

Korn Ferry Tour

Verdt å nevne er også Kristoffer Ventura, som på nest øverste nivå i USA åpnet sterkt med en 62-runde og delt 4. plass i Astara Golf Championship i Bogotá. Nordmannen gikk i samme gruppe som Cristobal Del Solar på en sensasjonell åpningsrunde der chileneren satte en historiske rekord med sin 57-runde. Dessverre falt begge av på andrerunden fredag: Ventura til 19. plass etter en runde på 70 slag, Del Solar til 2. plass etter 69. 

Powered by Labrador CMS