RAHM TIL TOPPS//

Slik forklarer han den plutselige forvandlingen

Jon Rahm vant på Riviera – og ble den tredje verdenseneren dette kalenderåret.

Jon Rahm med vinnertroféet etter seieren på Riviera søndag.
Jon Rahm med vinnertroféet etter seieren på Riviera søndag.
Publisert Sist oppdatert

Med to birdier på de siste fire hullene sikret Jon Rahm seg vinnertroféet i Genesis Invitational foran nesa på Max Homa. Dermed ble også spanjolen ny verdensener da Official World Golf Ranking ble oppdatert mandag.

– Jeg har aldri før vunnet tre ganger på PGA-touren i én og samme sesong, men nå har jeg klart det, og vi er ikke mer enn halvveis inn i februar. Jeg har vunnet fem turneringer på mine ni siste starter, og ikke vært dårligere enn nummer sju, oppsummerer Jon Rahm, og legger til det som er ganske åpenbart:

– Jeg trenger egentlig ingen ranking for å evaluere det.

Gikk forbi Seve

Han tok med seg en vinnersjekk på hele 3,6 millioner dollar hjem fra Riviera. Det betyr at han knappe to måneder inn i det nye året allerede har spilt inn nærmere ti millioner dollar, eller 100 millioner kroner.

For det gir god avkastning å spille godt i PGA-tourens «opphøyde» turneringer. Men for Rahm er det selvsagt ikke pengene som betyr mest. Han er ute etter de sportslige rekordene, og derfor er han blitt værende på PGA-touren mens andre stjerner har takket ja til LIV Golf.

Søndag måtte historiebøker skrives om igjen.

Med en avslutningsrunde på 69 slag endte han Genesis Invitational 17 under par, og ble med det den første spanjolen til å vinne på Riviera. Med sin 10. seier på PGA-touren gikk han samtidig forbi sin landsmann, Seve Ballesteros, som endte med ni.

I tillegg er Jon Rahm altså den tredje spilleren som kan kalle seg verdensener i år.

Den viktige familien

Rory McIlroy klatret først til toppen med sin seier på DP World Tour i januar. Deretter overtok Scottie Scheffler tronen med sin triumf i WM Phoenix Open. Men Scheffler fikk ikke sitte lenge med kappe og krone.

På spørsmål om hva som plutselig har endret seg til det bedre, trakk Rahm på skuldrene.

– Det er vel en sum av mange små ting, sier 28-åringen.

– Jeg følte også i fjor at jeg var i stand til å spille som nå, men fikk det ikke ut på samme måte. Jeg er blitt bedre på nærspillet, som er viktig. Men den største endringen er kanskje livet mitt hjemme.

Sammen med kona, Kelley, fikk han sin andre sønn, Eneko, i august. Deres første sønn, Kepa, fylte to. Og sammen finner de en glede som får den nye verdenseneren til å se golfen med nye øyne.

– Det spiller mindre rolle hvordan jeg gjør det på golfbanen når jeg har den gjengen som venter på meg hjemme, sier Jon Rahm.

– Bare det å se gleden til Kepa og Eneko, gir meg masse energi. Leke med bilene deres, spise sammen, se dem gro og vokse. Det setter alt i perspektiv, og er en fin motvekt til stresset etter å prestere på touren.

Powered by Labrador CMS