Nye gjester på Karmøy//

Slik gikk det da skogens konge kom på besøk

Den siste uken har Karmøy GK fått besøk av flere enn bare golfere. En elg-familie på fem ser ut til å like seg på øya i havgapet.

Så langt har elg ødelagt to av flaggene på Karmøy GK. Elgen avbildet er ikke blant de mistenkte.
Så langt har elg ødelagt to av flaggene på Karmøy GK. Elgen avbildet er ikke blant de mistenkte.
Publisert

Man skulle kanskje ikke tro at elg og en øy i havgapet har mye til felles? De siste dagene har dette endret seg for medlemmer og banemannskap på Karmøy Golfklubb.

Siden forrige uke har nemlig golfklubben helt syd på Karmøy fått storfint besøk av en elg-familie. Selv om det i utgangspunktet er hyggelig når de kongelige fra skogen er innom en golfbane, har det denne gangen fått følger.

– To av flaggene våre har knekt. Teorien er at elgen har funnet en stang de liker til å klø seg med, forteller styreleder Thorvald Thoresen til Norsk Golf.

Selv om det ikke har kommet noen gode bilder av dyrene er klubben sikker på at det er gjestene som står for «hærverket» ettersom det er flere spor på greenene.

– De har sannsynligvis svømt over Karmøysundet en gang forrige uke. Medlemmer så dem i løpet av helgen og de siste dagene, sier Thorsen videre.

Skal prøve med såpe

Klubben er vant til å ha dyrebesøk, men ikke av denne størrelsen. Man ser ofte hjort og rådyr på øya, men elg kommer sjeldnere. Bare én gang tidligere har det skogens konge vært innom, men da gikk de ikke utover banen.

– Det er veldig hyggelig at de er her, men det hadde naturligvis vært bedre om de holdt seg unna flaggene, sier Thorsen.

Nå er spørsmålet hvordan klubben skal få elge-familien til å klø seg med andre stenger.

– Jeg skal henge opp noen såpestykker som lukter kraftig opp i flaggene. Håpet er at lukten sørger for at elgen holder seg unna greenene og ikke prøver å gni seg inntil stengene sine, sier han.

– Jeg har hørt med noen kolleger i bransjen om de har noen tips, men akkurat denne problemstillingen ser det ikke ut til at andre har så mye erfaring med, legger han til lattermildt.

Powered by Labrador CMS