NOrske på tour//

Slik gikk det med de norske i helgen

Tre turneringer rundt omkring på kontinentet er allerede ferdigspilt. Madelene Stavner sto for det beste resultatet med en topp-25 plassering på damenes europatour.

Madelene Stavnar
Madelene Stavnar ble beste norske med 22. plass i den finske Ladies Open.
Publisert

Denne helgen har det vært mange nordmenn i aksjon rundt omkring det europeiske kontinentet. Blant annet har det vært Ladies European Tour (LET) med fem norske spillere i Finland, hvor Madelene Stavnar klatret på ledertavlen i turneringens siste dag.

Vestfold GK-spilleren ble beste norske på delt 22. plass på scoren –4. Over de tre rundene gikk hun 72-71-69. Hun tar dermed med seg verdifulle poeng på sammenlagtrankingen.

Også Maiken Bing Paulsen klarte cuten i Finland og endte på 62. plass. Dorthea Forbrigd, Julie Boysen Hillestad og Renate Grimstad kom seg ikke videre til helgespillet.

Her er resultatene

Forsland på 18. plass

Det ble årsbeste på LET Access-touren for Michelle Forsland i helgen.

LET Access-touren, utviklingstouren til damenes europatour, arrangerte også denne uken turnering. Også her var det fem norske navn som stilte til start på Fullerö Golfklubb, midt mellom Örebro og Stockholm.

Michelle Forsland sto for lørdagens best runde (69 slag) og klatret dermed 37 plasser - helt opp til en 18. plass. Det er årsbeste for Oppegård-spilleren på LET Access.

Karoline Lund endte på 35. plass, mens Tina Mazarino, Rikke Nordvik og Celine Karlung ikke klarte cuten.

Her er resultatene

To norske topp-ti på Nordic Golf League

På herresiden var det sterkest prestasjoner for de norske på den skandinaviske utviklingstouren. Både Sebastian Eidsæther Syr (7. plass) og Mikkel Antonsen (9. plass) finner man blant topp-ti i PGA Championship Landeryd Masters.

Syr lå lenge helt i toppen av ledertavlen, men som følge av en avslutningsrunde på 76 slag mistet han noen plasseringer i innspurten.

Blant topp-20 finner man ytterligere to norske navn på listen; Andreas Halvorsen (12. plass) og Jarand Ekeland Arnøy (20. plass).

Halvorsen er med den plasseringen fortsatt på 5. plass på sammenlagtlisten, som er viktig ettersom det er nettopp de fem beste som kvalifiserer seg til neste års Challenge Tour. Arnøy, som på grunn av gode prestasjoner tidligere i vår også var høyt oppe på sammenlagtlisten, er i skrivende stund på 13. plass.

Her er resultatene

Lengre ut på kontinentet har både Kristian Krogh Johannessen og Kristoffer Reitan spilt på henholdsvis DP World Tour og Challenge Tour, men dessverre klarte ingen av dem cuten.

Powered by Labrador CMS