WM PHOENIX OPEN//

Slik skal han vinne igjen: – Det handler om kontroll

Viktor Hovland går tilbake til røttene. – Vi har snakket mye om det, sier caddie Shay Knight.

Viktor Hovland og Shay Knight (t.v.) har pratet mye om å finne tilbake til den gamle suksessoppskriften.
Viktor Hovland og Shay Knight (t.v.) har pratet mye om å finne tilbake til den gamle suksessoppskriften.
Publisert Sist oppdatert

I kveld braker det løs i Arizona. Folkefesten WM Phoenix Open er blitt ett av høydepunktene i PGA Tour-kalenderen. Og «vår mann» er klar for å kjempe om det aller gjeveste; seieren.

– Det er alltid stort å komme hit. Vi forventer kaos, sier Shay Knight i et videointervju med Discovery, hvor han også avslører hva Viktor Hovland har jobbet med hjemme i Oklahoma i januar.

Det er svingendringen han forklarte for Norsk Golf i fjor sommer, og som han også snakket om på pressekonferansen på Pebble Beach sist uke.

Tilbake til fremtiden

– Han prøver å slå fader igjen, bekrefter caddien i intervjuet med Discovery.

Det er golfspråket for høyreskru for høyrehendte spillere. I motsetning til draw, der ballen beveger seg mot venstre.

– I stedet for å variere slagene, som å prøve å slå en draw, er han nå tilbake til det gamle. Han fader ballen for å ta ut venstresiden av banen. Det gjelder ikke bare fra tee, men overalt, også fra fairway. Det handler om kontroll.

Shay Knight har vært med på hele den eventyrlige reisen. Tre seire på PGA Tour, to i Hero World Challenge og to til i Europa. Alle Hovlands triumfer kom med fade.

– Det går enda lenger tilbake enn det. Dette er svingen som tok ham hit, ut på touren. Det er slik han kjenner spillet, det er røttene hans. Vi har snakket mye om det de siste månedene, sier Knight.

Må unngå venstresiden

I jakten på flere triumfer er det missene til venstre som har ødelagt for nordmannen.

– Vi har hatt venstresiden i spill, det har vært bekymringen. Og derfor har han lagt ned mye jobb den siste tida for å endre på det. Så lenge han kan ta ut venstresiden, er vi på en bra plass. Spesielt på de siste ni her på Scottsdale er det mange farer til venstre. De må vi holde oss unna, vurderer caddien.

I forkant av WM Phoenix Open er det som alltid mest fokus på hull 16, det unike par-3 hullet hvor promillen er høyere enn tribuneveggene.

Men festen avgjøres ikke her.

– Det er noen utslag på backnine som er spesielt vanskelige, som 11, 13, 15, 17 og også 18, forklarer Shay Knight.

– Så det blir avgjørende å drive ballen bra. Kan han finne fairwayen der, og kontrollere jernslagene fra fairway, gir han seg selv en god sjanse.

Et godt tegn

Men også hull 16 skal håndteres og temmes. To ganger tidligere har Viktor Hovland vært her. Erfaringen er godt å ha med seg når han pegger opp på «the loudest scene in golf».

– Jeg vet ikke om man blir vant til det. Det er høyt støynivå her, og personlig mener jeg at det er for mye alkohol på tribunene. Men det er bare noe alle må takle denne uka. Og så er vi glade for at det ikke er sånn hver uke, sier Shay Knight til Discovery.

Caddien bekrefter at Hovland er i godt lune før turneringsstart torsdag kveld norsk tid.

– Han virker avslappet og i godt humør, og det er alltid et godt tegn.

– Tror du han kan vinne?

– Vi er ikke her for å komme på andreplass, så ja, jeg tror han kan vinne, avslutter Shay Knight.

PS! Du kan følge WM Phoenix Open direkte på Eurosport/Discovery+ eller via ledertavlen til PGA Tour.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS