Slutter etter 16 år i Tyrifjord GK

Tyrifjord GKs daglige leder Derek Crawford er en av veteranene i Klubb-Norge. Nå gir han seg etter 16 år i Tyrifjord GK og melder overgang til en lederstilling i en annen golfklubb.

Publisert

«En æra er med dette over for Tyrifjord Golfklubb på Storøya når Crawford nå skal starte som daglig leder på en annen golføy: Oustøen Country Club i Bærum», skriver Tyrifjord GK i en pressemelding.

– Etter nøye vurdering forstå jeg at denne muligheten var for spennende til å avslå, sier Crawford, som overlater en klubb med god økonomi, nytt innendørssenter og storstilte planer for renovering av banen.

– Det er med tungt hjerte vi må se «Mr. Happy Golfing», Derek, forlate klubben vår. Vi har gjort alt vi kan for å få ham til å endre mening. Etter at det største sjokket la seg, er jeg stolt over og glad på Dereks vegne, sier klubbens styreleder John-Magne Pedersen.

«Happy Golfing» refererer til lav-terskel konseptet Crawford innførte for ti år siden, et tiltak for å gi flere medlemmer større glede ut av spillingen, og som flere klubber har kopiert siden. Dette er en spilleform der man har et litt mer avslappet til golfreglene. Den eneste regelen man trenger å bry seg om, er at det skal ta maksimalt 15 minutter å spille et golfhull.

– Det har vært en glede å jobbe med styret og klubben gjennom alle disse årene. Jeg er takknemlig for tilliten jeg har fått som daglig leder her, og jeg har møtt så mange fine og spennende folk på veien, sier Crawford.

Blant de beste minnene fra klubben trekker Crawford blant annet frem Happy Golfing-programmet, sportslige turneringer som Medals og NM i 2014, der Viktor Hovland vant, satte banerekord og fikk sitt store gjennombrudd i Norge, LPGA-stjernene Suzann Pettersen og Paula Creamers besøk til anlegget etter Suzann Pro Challenge i 2014 og fjorårets «Zulu Weekend», der klubben bidro til å samle inn 170 000 kroner til klubbens to sør-afrikanske ansatte som satt koronafast i hjemlandet. 

(Artikkelen fortsetter under)

Styreleder Pedersen roser Craword for hvordan han klarte å få klubben tilbake på rett kjøl etter en utfordrende start i jobben.

– Klubben hadde ingen klar strategi, og vi visste ikke hvilken retning vi ville gå. Når Derek nå forlater klubben, er vi gjeldfri, vi har penger i banken, og nye medlemmer strømmer til. En klar og tydelig strategi om veien videre er også forankret i styret og klubben, sier Pedersen.

På klubbens siste årsmøte i februar godkjente medlemmene styrets planer for ombygging av banens front-nine til en estimert kostnad på åtte millioner kroner. Finansert gjennom tippemidler, egenkapital og lån skal arbeidet startet opp til høsten.

Front-nine vil få moderne og bedre spilleflater, nydesignede greener og greenområder, nytt vanningsanlegg, og Pedersen beskriver det som «en ny bane», og understreker at han allerede gleder seg til å invitere Crawford til en runde på den nye banen neste sommer.

Powered by Labrador CMS