TOURSVEIPET//

Stavnar, Skarpnord og Borge klare for helgespill

Tre norske kvinner er klare for helgespill på to forskjellige kontinenter. To turneringer med norske spillere på startstreken er allerede ferdigspilt. 

Madelene Stavnar jakter topplassering etter to gode åpningsrunder i Marokko.
Publisert

Man kan trygt si at de norske damene har tatt hovedrollene denne uken. I en uke hvor Viktor Hovland velger trening foran turnering, Kristoffer Venturas Korn Ferry Tour har en kort pause, og Espen Kofstad står over konkurranse i Kenya, har norske golffans absolutt noen å følge med på. 

Norge har fire utøvere på de to største kvinnetourene, og på vei inn mot helgen er det Madelene Stavnar som ligger best an. Også Marianne Skarpnord og Celine Borge leverer jevnt bra. 

Ladies European Tour

Den europeiske touren spilles denne uken på marokkanske Royal Golf Dar Es Salam like utenfor hovedstaden Rabat. 

Dorthea Forbrigd, Marianne Skarpnord og Madelene Stavnar stilte alle til start, og det var sistnevnte som startet best med en runde på 71 slag (–2). Med en ny runde på samme score fredag, ligger Stavnar helt oppe på delt sjetteplass etter to runder (–4 totalt).

Skarpnord åpnet med en god runde på par, men fikk det noe tyngre på fredagsrunden. 76 slag (+3) ble fasiten, men det holder til helgespill for veteranen fra Sarpsborg. 

Dorthea Forbrigd klarte dessverre ikke cuten etter to runder på 77-76. 

Mexikanske Maria Fassi leder turneringen på –12. Turneringen avgjøres lørdag. 

Her er ledertavlen

LPGA Tour

Celine Borge og resten av LPGA-touren har reist til Asia og Thailand. Det er et sterkt felt i årets Honda LPGA Thailand, med spillere som Lilia Vu, Celine Boutier og Linn Grant i spissen. 

Turneringen spilles over fire runder, og etter 36 hull ligger dessverre Celine Borge nest sist på listen. Heldigvis er det ikke cut denne uken, så vestfoldingen er uansett med i helgen. 

Borge ligger på +3 totalt etter to runder på 70-77 (par 72). Trioen Madelene Sagström (Sverige), Patty Tavatanakit (Thailand) og Sei Young Kim (Sør-Korea) leder an på –10. 

Her er ledertavlen

Celine Borge tester seg denne uken mot verdenseliten i Thailand.

DP World Tour

Den europeiske herre-eliten har tatt turen til Kenya for å spille Magical Kenya Open. Espen Kofstad stilte ikke til start, men det gjorde Kristian Krogh Johannessen

Dessverre ble det bare ni hull på Hokksund-mannen. Krogh måtte trekke seg etter halvspilt førsterunde på grunn av sykdom. 

Connor Syme (Skottland), Tapio Pulkanen (Finland) og Darius Van Driel (Nederland) leder på –7. 

Her er ledertavlen

Sunshine Ladies Tour

Den europiske touren LET Access (nivå to på kvinnesiden i Europa) har ikke startet enda, men flere av de norske som til vanlig hører til den touren har reist utenfor kontinentet for å spille turneringer. 

Allerede forrige uke begynte den sør-afrikanske Sunshine Ladies Tour, med tre norske kvinner til start; Julie Boysen Hillestad, Maiken Bing Paulsen og Michelle Forsland. Best av dem ble Boysen Hillestad som tok 12. plassen. 

Julie Boysen Hillestad ble beste norske i sesonåpningen av Sunshine Ladies Tour.

Her er resultatene

Denne uken fikk den norske trioen «besøk» av to nordmenn til, nemlig Tina Mazarino og Hanne Sofie Borgen

Mazarino ble beste norske med en 20. plass. 

Her er resultatene

Nordic Golf League

Vi runder av toursveipet med en tur til den skandinaviske touren Nordic Golf League. For der har den svenske delen av touren nettopp gjennomført andre del av sin «Winter Series» i Spania. 

Syv nordmenn stilte til start på Empordá Golf Club, noe nord-øst for storbyen Barcelona. Fem av dem klarte cuten, og igjen var Andreas Halvorsen i toppen av ledertavlen. Larvik-spilleren tok delt 8. plass etter tre runder på 75-67-66 slag. 

Mikkel Antonsen ble nest best norske på 12. plass. 

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS