ladies european tour //

Stavnar viser klasse i sesongens siste turnering

Madelene Stavnar (22) har spilt meget godt på sine to første runder i Marbella, og befinner seg på en delt andreplass før lørdagens «moving day».

Madelene Stavnar har allerede sikret seg spillerettigheter på Europas høyeste nivå neste sesong, men ønsker å forbedre verdensrankingen under avslutningen av Ladies European Tour-året denne helgen.
Madelene Stavnar har allerede sikret seg spillerettigheter på Europas høyeste nivå neste sesong, men ønsker å forbedre verdensrankingen under avslutningen av Ladies European Tour-året denne helgen.
Publisert Sist oppdatert

Golfsesongen ble avsluttet store deler av Norge for en drøy måned siden.  Norske Madelene Stavnar og Stavanger-spiller Renate Grimstad fikk tynt den litt lenger, og befinner seg denne uken på Las Brisas i Marbella, hvor Ladies European Tour avsluttes med Andalucia Costa Del Sol Open De Espana.

– Selvsagt håper jeg å få det til slik at jeg kan avslutte sesongen på en god måte. En høyere plassering gir nye muligheter og mer selvtillit, og vil også ha betydning for verdensrankingen, fortalte Team Norway-spilleren til Norsk Golf før turneringen.

Kjemper i teten

Vestfold-spilleren lå på 10. plass etter en solid førsterunde på -3, og viste seg virkelig frem i vinden fredag. Stavnar noterte seg for én eagle og hele fem birdier i tøffe spilleforhold. Nøtterøy-jenta måtte også tåle tre bogeyer, men klatret åtte plasser og deler andreplassen sammen med fire andre. Kvintetten har to slag opp til australske Kirsten Rudgeley.

– Las Brisas er en tøff bane som gir deg utfordringer på alle hull. Madelene puttet bra, og viste til tider verdensklasse utpå der i dag, selv om hun slet litt med vinden til tider.

 – Hun spiller rett og slett god golf om dagen, kunne far og støttespiller fortelle etter en meget god andrerunde.

Tyngre for Grimstad

Renate Grimstad sikret plass i turneringen med minst mulig margin, da hun kapret den siste plassen i sesongavslutningen. Nå må hun sanke poeng for å havne topp 70 og sikre kortet for neste sesong. 

Grimstad gikk en tung 79-runde (+7) på åpningsdagen, men kom seg under par fredag. Det holder til +6 totalt og en delt 60. plass.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS