LADIES EUROPEAN TOUR//

Gjør endringer før finalen: – Burde kanskje ventet litt

Over fire dager skal Ladies European Tour avsluttes i Marbella. Madelene Stavnar (22) går inn i finalen med ferske svingendringer – og gjør det av en god grunn. 

Madelene Stavnar under NM på Bjaavann GK 2023
Madelene Stavnar prioriterer langsiktig utvikling framfor kortsiktige resultater, men håper likevel på en god avslutning på Ladies European Tour i helgen. Her i aksjon under NM på Bjaavann i august.
Publisert

Det er klart for årets avslutning på Ladies European Tour.  

I et verdensomspennende sirkus over ti måneder – fra Kenya til Saudi Arabia, Sør-Afrika til Singapore, Frankrike til USA, Hong Kong til India – har de 75 beste golfjentene i Europa kvalifisert seg til fire dagers finale på den kongelige golfklubben i Las Brisas.

– Det er deilig å være her. Det hadde vært skikkelig kjedelig å reise tilbake til Q-school igjen, sier Madelene Stavnar til Norsk Golf.

Skal nyte det

I fjor hadde hun kniven på strupen på Q-school. Med tre hull igjen å spille trengte 22-åringen fra Vestfold GK tre strake birdier for å bli blant de 20 beste – og klarte nettopp det.

Denne sesongen har hun klatret til 40. plass på «Race to Costa del Sol», godt innenfor de 75 beste. I finalen får hun selskap av Renate Hjelle Grimstad (Stavanger GK), som sikret seg den aller siste plassen i startfeltet.

Renate Grimstad deltar også i helgens finale på LET.
Renate Grimstad deltar også i helgens finale på LET.

– Det skal vi nyte litt.  Det er heller ingen cut i denne turneringen. Så vi kan gå ut med senkede skuldre og spille vårt vanlige spill, poengterer Stavnar, som også har lagt inn gode treningsøkter på den spanske solkysten. 

For oppholdet i Marbella byr også på et gjensyn med trener Torsten Hansson.

– På grunn av all reisingen er det ikke så ofte vi ser hverandre, og det er begrenset hva vi får til over video og telefon. Så det har vært godt å ha ham fysisk tilstede i noen dager. Jeg har merket at jeg trenger mer av det.

– Hva har dere jobbet med?

– Vi har faktisk gjort en del endringer. Jeg burde kanskje ventet litt hvis målet hadde vært å komme høyest mulig på resultatlisten i helgen, men jeg liker å tenke langsiktig. Og da må vi utnytte den tiden vi har sammen til å legge grunnlaget for videre utvikling.

Vil klatre på rankingen

– Selvsagt håper jeg å få det til slik at jeg kan avslutte sesongen på en god måte. En høyere plassering gir nye muligheter og mer selvtillit, og vil også ha betydning for verdensrankingen, forklarer Team Norway-spilleren.

Før finalen i Marbella er hun nummer 363 på den listen. Bare LPGA-proff Celine Borge, også fra Vestfold GK, rangeres høyere av norske spillere med sin 128. plass. 

– Ambisjonen er selvsagt å komme så høyt som mulig, sier Madelene Stavnar.

I starten av desember fyller hun 23 år, men har allerede mye erfaring fra det omreisende LET-sirkuset. Og fortsatt mange år foran seg.

– Jeg føler absolutt at jeg har tatt nye steg. Spillet henger bedre sammen, og jeg har også gjort en god mental jobb i år, og vet bedre hva som fungerer for meg. «Skillsa» er der, det vet jeg, og det har gjort godt å få testet seg i toppen av turneringer igjen, sier Stavnar. 

Her kan du følge finalen

Powered by Labrador CMS