US open//

Stille søndag for Hovland – men ny sterk plassering

Etter nok en rolig dag på jobben endte Viktor Hovland på 19. plass i sin femte U.S. Open.

Hovland takker Min Woo Lee for runden søndag.
Publisert Sist oppdatert

Hovland trengte noe helt spesielt for å blande seg inn i tetkampen søndag. Men sisterunden på Los Angeles CC ble alt annet enn minneverdig for nordmannen.

Han endte dagen to over par etter fem bogeyer og tre birdier. Dermed falt han fra 12. plass til 19. plass i sammendraget, men det er verdt å minne om at topp-20 i en majorturnering er en ny sterk prestasjon av 25-åringen.

Og at gårsdagens vinner, Wyndham Clark, skulle bli 29 år før han vant sin første major.

Også stille lørdag

For Hovland bød søndagsrunden på mye av det samme som dagen i forveien.

Tre birdier, to bogeyer, 69 slag og -2 totalt ble fasit etter en lørdag hvor han ikke fant helt ut av greenene.

25-åringen tjente slag på feltet fra tee, på innspillene og med wedgene, men klarte ikke å sette nok putter til å være med helt i toppen.

Den tidligere Oklahoma State-spilleren fant heller aldri helt ut av par 5-hullene på Los Angeles Country Club, og klarte ikke å utnytte birdie-sjansene som disse hullene skulle gi.

Som så ofte før denne sesongen slo Hovland ut på en sisterunde med alle muligheter til å ta med seg enda en topplassering. Ekeberg-gutten delte 7. plassen i Masters og 2. plassen i PGA Championship tidligere i sesongen, og var bare ett slag bak 9. plassen da fjerderunden av U.S. Open startet søndag kveld, norsk tid.

Det viser stegene Oslo-gutten har tatt denne sesongen.

Banen høster kritikk

Spektakulære Los Angeles Country Club, som ligger midt i fasjonable Beverly Hills, fikk mye skryt for morsom layout og annerledes hull i forkant av turneringen. Etter tre dager med major-golf var det flere spillere som ikke er fornøyde, deriblant vår egen Viktor Hovland.

– Vet du hva, for å være ærlig så er jeg ikke en stor fan av denne golfbanen. Jeg syns ikke det er noen ordentlig gode hull, samtidig som jeg syns det er en del dårlige, sa nordmannen etter tredjerunden.

Brooks Koepka er en annen som har ytret at han ikke syns LACC egner seg som en major-bane. Wyndham Clark på sin side, har problemer med å forstå hvorfor starttidene er så sene.

– Det begynte å bli mørkt på hull 15 eller 16, og på de to siste hullene så vi ikke ballen. Jeg skjønner ikke hvordan det blir sånn de siste to hullene i en major når vi kunne slått ut to timer tidligere, knurret Clark i pressesonen.

Powered by Labrador CMS