LA CHAMPIONSHIP//

Sur avslutning ødela for Borge

Celine Borge åpnet turneringen bra, men måtte kjempe seg gjennom de neste rundene i Los Angeles.

Celine Borge sikret seg helgespill så vidt det var med en nydelig «up and down» på det siste hullet.
Publisert Sist oppdatert

Etter årets første majorturnering, Chevron Championship i Texas, har LPGA-touren forflyttet seg til Hollywood denne uka, hvor JM Eagle LA Championship samler kvinnegolfens største stjerner.

På plass er alle seks vinnere fra denne sesongen samt åtte av de ti beste spillerne på verdensrankingen. Og det samme er Celine Borge.

Torsdag åpnet Tønsberg-jenta turneringen med en sterk 69-runde, to under par. Dermed var hun helt oppe på delt 20. plass etter første spilledag. En plassering hun på tidspunktet delte med blant annet verdensener Nelly Korda og Lilia Vu, som vant årets første major sist uke.

Historien har vært litt annerledes i de neste tre dagene. De resterende tre dagene ble runder på 74-74-76.

Dermed ender den norske kvinnen på delt 66. plass med scoren ni over par (+9).

Seig helg

På lørdagsrunden leverte Borge lenge stabil golf. På de første elleve hullene var det kun par å se på scorekortet, men på hull 12 kom den første bogeyen. Deretter kom det en ny lang par-rekke, før hull 18 sto for tur igjen. På par 3-hullet brukte hun fem slag, og avsluttet dermed med en dobbeltbogey.

Søndag var historien dessverre noe lik hvor hun fikk hele seks bogeye, i tillegg til én birdie.

Ser man på statistikken var lørdag både den dagen hvor hun traff flest fairwayer fra tee (13 av 14) og traff flest greener (13 av 18), men putteren var på sitt kaldeste. På tredjerunden brukte hun 33 putter.

På de tre andre rundene brukte hun henholdsvis 26, 25 og 30 putter.

Australske Hannah Green vant turneringen i omspill mot Xiyu Lin og Aditi Ashok. De tre satt alle på scoren –9 etter 72 hull, men den australske kvinnen trakk det lengste strået i omspillet.

Se slaget som sikret helgespill for Tønsberg-jenta:

Imponert i LPGA-starten

Den norske rookien har hatt en imponerende start i sin første sesong på LPGA-touren. Så langt har hun spilt fire turneringer, med en 14. plass, en 18. plass og to missede cuter som resultat. Over 51.000 dollar – 550.000 kroner – er spilt inn i premiepenger før ukas turnering i Hollywood.

Og verdt å merke seg: På sine 15 første runder på LPGA-touren har Celine Borge spilt 9 av dem under par.

JM Eagle LA Championship er den første av fire helt nye turneringer på årets tour. Alle de nye arrangementene tilbyr over to millioner dollar i pengepremier, og mest i potten har denne ukes turnering. med tre millioner på bordet.