SOlheim Cup // Dag 2 Foursome

Svenskene reddet morgenen for Team Europa

Suzann Pettersen ville at spillerne hennes skulle bygge videre på gårsdagens gode avslutning. Hun ble reddet av to svenske debutanter som viste styrke på tampen av foursome-ene. 

Med to solide avslutningshull kjempet Maja Stark (t.h.) og Linn Grant til seg et viktig europeisk poeng.
Publisert Sist oppdatert

FINCA CORTESIN (Spania): Suzann Pettersen understreket i fredagens pressekonferanse at Team Europa skulle ta med seg energien de viste i fourball-matchene og angripe fra start. Derfor var det to av fredagens formspillere som åpnet ballet for det europeiske laget – spanske Carlota Ciganda og danske Emily Kristine Pedersen

I foursome-matchen mot Lilia Vu og Jennifer Kupcho viste de at energien og troen om seier var der. De to lagene åpnet veldig likt ved bytte på å dele og vinne noen hull i den første halvdelen, men på de siste ni viste europeerne at de hadde mer på lager. Med tre hullseire, mot USAs ene, ble matchen til slutt avgjort 2&1 på den 17. greenen. 

– Det var så viktig. Målet vårt i dag var å vinne det første poenget for dagen slik at lagvenninnene våre bak oss kunne senke skuldrene og kjempe videre, sa Emily Pedersen til Sky Sports etter kampen var avgjort. 

I gruppen bak var det enda mer spennende, hvor vise-kaptein Anna Nordqvist og Leona Maguire møtte Lexi Thompson og Megan Khang. Europeerne åpnet best ved å vinne tre hull, mot USAs ene, og var dermed 2 opp etter åtte hull. Ting så ut til å veien for den svensk-irske duoen, men amerikanerne hadde andre planer. Mellom hull ni og elleve vant Thompson og Khang tre hull på rad, og plutselig holdt de fordelen inn mot banens siste hull. På de siste syv hullene vant hvert lag hvert sitt hull, og dermed måtte Nordqvist og Maguire se slaget tapte mot Thompson og Khang. USA vant matchen 1 opp. 

Nelly Korda gjorde kort prosess med Boutier og Hall i sin foursome lørdag.

Céline Boutier og Georgia Hall var på forhånd øremerket som en av de sterkeste duoene Europa hadde i stallen sin. I 2019 vant de tre av tre matcher i tospann, men i årets utgave var ikke den fransk-engelske duoen like sterke. I lørdagens foursome tapte duoen 5&3 mot Nelly Korda og Allisen Corpuz, noe som betød at USA vant to poeng på rad for å igjen øke luken ned til Team Europa. 

Grant og Stark viste tenner

Foursomenes siste match sto mellom de to svenske debutantene Linn Grant og Maja Stark, og Danielle Khang og Andrea Lee. I løpet av de første ni hullene vant hvert lag to hull hver, slik at stillingen fremdeles sto «all square» ved runding. 

Derfra ble det en ordentlig jojo-match. For hver gang Grant/Stark vant et hull, svarte Khang/Lee umiddelbart. De to lagene vant faktisk annethvert hull fra hull 11 til hull 17, hvor stillingen var 1 opp til europeerne med ett hull igjen å spille. 

Maja Stark satte den avgjørende langputten for å slå ut på det siste hullet med den knappe ledelsen: 

På avslutningshullet var begge lag på green med gode birdiemuligheter, og det var svenskenes tur til å putte først. Linn Grant slo en kontant putt i oppoverbakke fra omtrent fire meter og rett i koppen. Europa vant matchen 1 opp, og et viktig poeng i kampen mot USA.

Fortsatt to poeng bak

Dermed tar både USA og Europa med seg to poeng hver fra morgenøkten, og stillingen er 7-5 til amerikanerne. Etter gårsdagens 0-4-start har Europa virkelig spilt seg inn i seierskampen igjen. Grant og Starks seier sørger for at luken ikke ble noe større for Team Europa. 

Ettermiddagens fourball-matcher starter klokken 13.40, hvor duellene er som følger:

Charley Hull & Leona Maguire mot Nelly Korda & Ally Ewing

Anna Nordqvist & Caroline Hedwall mot Cheyenne Knight og Angel Yin

Madelene Sagström & Emily Pedersen mot Rose Zhang og Andrea Lee

Carlota Ciganda & Linn Grant mot Danielle Khang og Lilia Vu

Du kan se Solheim Cup på Discovery+, Eurosport eller ved å følge med på denne lenken

Her er stillingen etter foursome-matchene

Powered by Labrador CMS