Taylormades P-700 familie blir større

Følelse, design og ytelse. Det er trioen av verdier Taylormade har hatt i bunn når de har gjort jernfamilien deres større.

Publisert

Taylormades jernkøller er ansett som blant de vakreste køllene som finnes på markedet. Etter at suksessen P-790 fikk et ansiktsløft i fjor, oppdaterer de nå resten av familien i P-700 serien.

Likheten for alle nyhetene er at de er rettet mot gode spillere, men som ønsker seg mer hjelp og tilgivelse. Utseendemessig er de smukket med rene og rette linjer.

Til deg som vil ha høyde, fart og litt tilgivelse

P-770

Den første generasjonen av dette jernet kom for to år siden og kan kort beskrives som en mer kompakt og noe mindre tilgivende versjon enn den populære P-790. Målet til Taylormade har vært å lage P-770 modellen til gode spillere som ønsker mer ballhastighet og mer høyde på slagene sine – særlig på lengre jernene.

Nytt av året er en tynnere slagflate som er støttet med en ny skumtype «SpeedFoam Air», som gjør hele køllehodet lettere enn før. Denne endringen sørget for at produsenten kunne flytte de 46 grams tunge wolfram-vektene lengre ned på køllehodet, som skaper høyere ballbane og et mer tilgivende jern enn før.

I tillegg har disse jernene «Thru-Slot Speed Pocket»-teknologien som brukes i Taylomades Stealth-drivere. Dette skaper mer fleksibilitet i hele slagflaten, som igjen skaper mer lengde selv ved dårlige treff.

Lansering: 20. januar 2023

Veiledende pris: 2.200,- per jern (12.200 ,- for 3-PW)

Nye tourjern – med proffenes innspill

P-7MC og P-7MB

Disse to jernsettene er utviklet både for og med Taylormades tour-spillere i tankene. I utviklingsprosessen har køllemakerne tatt Rory McIlroys og Collin Morikawa innspill til etterretning. Når dette er sagt må man ikke være scratch-spiller for å få glede av disse jernene. Begge to er gode alternativer for deg som har et sterkt jernspill og prioriterer kontroll over ren lengde.

Forskjellen på de to er det faktum at P-7MB er bladkøllen og P-7MC har en «cavity-back». Begge er smidd av stål med 2000 tonn med trykk, som i følge Taylomade er det dobbelte av industristandarden. Dette gjør at produsenten kan gi spilleren mer følelse i slaget. Med en såle som er én millimeter smalere (etter innspill fra McIlroy og Morikawa) gir køllehodet en annen følelse gjennom gresset, som ikke går på bekostning av følelsen.

Både bladkøllen og «cavity-backen» har samme designspråk og er laget for samme typer spiller. Det er vanlig å kombinere golfsettet ditt med noe fra begge disse seriene for å tilpasse dine egne behov.

Lansering: 20. januar 2023

Veiledende pris: 2.200,- per jern (12.200 ,- for 3-PW)

Mer frihet til pro-shoppen

SelectFit

I tillegg til tre nye jernsett lanserer også Taylormade et nytt verktøy til «custom-fittere» i pro-shoppene. Med det nye SelectFit-systemet kan pro-er nå sette sammen utrolig mange flere kombinasjoner for å lettere hjelpe hverdagsgolfere med å finne riktig type spesifikasjoner.

Med nye justeringshylser som monteres i overgangen mellom skaftet og køllehodet, kan pro-er nå gi golfere seks graders justering i «lie-en» (opp og ned), samt fire graders justering høyre og venstre (strong and weak). Alt dette er for å unnslippe at pro-en skal si:

– Jeg skulle jeg hadde den varianten på lageret, men prøv denne – den er nærme nok.

Powered by Labrador CMS