Test - GPS apper for mobil

Appenes storhetstid er kanskje forbi. Testvinneren har knust all konkurranse fra første dag.

Publisert

Golfshot Pro (Android og iOS) – testvinner

Er den gamle kjempen fremdeles kongen? Golfshot har vært så dominerende at det knapt har vært noe poeng å utvikle konkurrerende apper. Nå er den gode, gamle eneren nesten ikke til å kjenne igjen.

GPS delen er fremdeles den funksjonelle vi alltid har likt så godt. De store endringene ligger i hva du får og hvor mye du må betale. For å få blant annet treningstips og alle GPS funksjoner må du ut med 300,-/år.

Vi liker enkelheten i produktet når vi bruker det på banen. Opplasting av runder og deling på Facebook er bekymringsløs. Det sosiale nettverket er bedre enn alle de andre appene.

Golfshot Pro er den beste appen. Vi er ikke i tvil. Det bare irriterer oss at vi tydeligvis skal måtte betale for noe som er tilpasset USA. Gratisversjonen gir deg det grunnleggende, men for eksempel avstand til hinder og registering av matchplay er ikke med.

Vår vurdering

+ Pent design, enkel å bruke.

+ Sosialt nettverk og deling er glimrende.

+ Flott statistikkdel.

+ App til Android Wear og Apple Watch.

+ Strålende innhold….

– ……men innholdet koster litt for mye.

– Betaling for Pro versjonen gir deg fordeler som ikke er relevant i Norge, som rabatt i amerikanske butikker.

– Virker å være et produkt tilpasset USA, med tilbud og muligheter vi ikke kan bruke.

Hole 19 (Android og iOS)

Alt ser bra ut på overflaten. Pent design med moderne følelse. Det er enkelt å bruke appen, og all informasjon er lett tilgjengelig uten å trykke på mange menyer. Problemet er nøyaktighet.

Det er mulig at Hole 19 er bedre på andre baner, men der vi brukte den måtte vi flytte på alle utslagene som var markert på forhånd. Appen var aldri i nærheten av å plassere oss på tee. Når den markerer at vi er 40-50 meter foran tee, vil selvsagt avstand til hinder og layup på fairway bli feil. Vi flyttet tee til riktig plassering og fikk korrekt lengde. Det er veldig lett å flytte markøren for å få avstand til akkurat det punktet du ønsker deg. Vel, det er litt vrient med tykke fingre på mobilskjerm, og blir fort feil med 10-15 meter.

Statistikkdelen er visuelt meget pen, men avhenger av at du selv er flink til å legge inn informasjon underveis på runden.

Vår vurdering

+ Pent, moderne design.

+ Enkel å bruke, lett å navigere rundt i appen.

+ Fin statistikkdel.

+ Godt utvalg av baner.

+ Gratis.

– Plassering av tee er feil på alle hull.

– Fikk ikke lagret ny plassering av tee.

Golf Pad (Android og iOS) – best potensiale

Vi ble ikke imponert av den enkle appen, men det ligger større muligheter i Golf Pad. De har lansert tagger som gir deg sporing av slagene, lik det vi ser hos Game Golf. Utviklerne har også hoppet på smartklokkene fra første stund. Game Pad får du på Android Wear, Samsung Gear, Pebble og Apple Watch. Her har vi altså å gjøre med et selskap som ser store muligheter i teknologi og følger godt med på hva brukerne vil ha.

Gratisappen står du glatt over. Den er plagsom med reklame og sitt litt utdaterte design. Tilleggsfunksjonene du får ved kjøp av Premium oppgradering.

Vår vurdering

+ Flyover fungerer overraskende bra.

+ Utvikler både GPS tagger og app til smartklokker.

– Mangler enkelte viktige baner.

– Gammeldags utseende, spesielt under runden der du legger inn score.

– Reklame i gratisversjonen.

– Må egentlig har Premium oppgradering for å være verd å bruke tid på.

FreeCaddie (Windows Phone, iOS og Android)

Dette blir gammeldags og lite fristende. Appen har helt greie funksjoner, men man føler at det er like moderne å notere med blyant på scorekortet.

Banene vi brukte den på hadde dårlig oppløsning på satelittfoto. Vi vet ikke hvorfor det er dårligere her enn på for eksempel Hole 19. Irriterende var det uansett. Når konkurrentene er så gode som de er, kan vi ikke anbefale Freecaddie. Har du Windows mobil er den et av få alternativ.

– Fullstendig utdatert design.

– Dårlig satelittfoto.

– Betaling for Pro versjon, uten at det frister så voldsomt.

The Grint (iOS)

En app som får mye skryt. Vi skulle gjerne prøvd den, men kom aldri gjennom registreringen da appen ikke fikk kontakt med serveren deres.

Striker (iOS og Android)

Også her møtte vi veggen i form av pålogging. Striker virker lovende, spesielt den sosiale tilleggsdelen der du kan sette opp turneringer og chatte. Dessverre fikk vi altså ikke tatt den i bruk. Litt morsomt at vi fikk bekreftelsesmail og mottar reklame, men ikke kan logge oss på.

GameBook (iOS og Android)

Vi må ta med den sosiale appen GameBook. Denne er fantastisk for sosiale turneringer med noen venner på turen til Spania. Eller faktisk også for en klubbturnering.

Scorekortet er meget bra, men det er muligheten til å følge de andre spillernes score og chatte med dem som gjør utslaget. Følg med på European Tour når det spilles Pro-Am før de store turneringene. Da bruker spillere som Casey og Poulter GameBook.

GameBook hadde app til Windows Phone, men få brukere gjorde at de droppet den.

Vinnere og tapere

Når man velger å bruke en app, er det ofte fordi man vil ha noe som er enkelt og raskt å bruke. Du har allerede mobilen med. Derfor er det et praktisk spørsmål. Nå ser stemningen ut til å ha snudd. For noen år siden var apper det store på golfbanen, i dag tar laser og klokker med GPS stadig større andeler i markedet.

Ulempene ved apper er mange. Unøyaktige oppmålinger av baner. Dårlige satelittfoto. Baner som ikke er målt opp i det hele tatt. Sluker batteri på mobilen. Årlig eller engangsbetaling for de beste funksjonene.

De beste appene redder seg inn ved å være innovative. Fokus på sosiale medier med chat og deling til Facebook er nødvendig. Golfshot er best på det meste, og er vårt valg. Vi hadde store forventninger til Hole 19. Den var skuffende, men har potensiale med noen forbedringer.

Størst potensiale mener vi Golf Pad har. Tagger for køllene og utvikling av apper til smartklokker er bra. Nå må de bare friske opp designet litt, slik at den blir mer moderne. For øyeblikket har hverken Golf Pad eller andre mulighet til å konkurrere mot Golfshot.

Powered by Labrador CMS