PGA tour//

Thompson nær sensajonell bragd - misset cuten med tre slag 

Lexi Thompson imponerte en hel golfverden torsdag og fredag i Las Vegas. På fredagens andrerunde var hun en svak avslutning unna å klare en historisk cut under PGA-turneringen Shriners Childrens' Open. 

Lexi Thompson spilte meget god golf med PGA-tourgutta torsdag og fredag, men det holdt akkurat ikke til å klare cuten. Foto: Mike Ehrmann / Getty Images
Lexi Thompson spilte meget god golf med PGA-tourgutta torsdag og fredag, men det holdt akkurat ikke til å klare cuten. Foto: Mike Ehrmann / Getty Images
Publisert

Lexi Thompson ble bare den sjuende kvinnespilleren gjennom historien til å spille i en PGA-turnering med herrene da hun fikk en sponsorinvitasjon til Shriners Childrens' Open denne uka.

– Jeg er optimistisk med tanke på at muligheten til å spille med herrene neste uke under Shriners Children's Open kan sende ut en beskjed til unge kvinner, sa Thompson i forkant av turneringen.

Amerikaneren er ranket som nummer 25 i verden på damesiden og har vunnet elleve LPGA-turneringer, samt én Major-turnering (Chevron Championship i 2014). Likevel var det få som levnet 1995-modellen noe særlig sjans til å hevde seg, men Thompson viste til tider verdensklasse på  TPC Summerlin i Las Vegas i Nevada torsdag og fredag.

Etter en førsterunde hvor hun gikk to slag over par (73), hevdet hun seg betraktelig fredag. Thompson kom ut i et forrykende tempo etter en treg start med bogey på det første hullet (hull 10), og etter birdie på hull 11, 13 og 15, rundet hun front-nine på -2.

Og da hun attpåtil noterte seg for birdie på hull 1 og 2, var hun fire slag under par for runden og to slag under par for turneringen. Da var hun plutselig på 40. plass og hadde bare fem slag opp til en topp 10-plassering.

Dessverre for Thompson ble en svak avslutning ødeleggene.

Det en bogey på hull fem, som betydde at hun måtte holde seg bogey-fri de siste fire hullene for å klare cuten. Det klarte hun ikke - det ble en ny bogey på hull åtte, som gjorde at det da så svært vrient ut å klare cuten. 

Thompson spilte hull 9 bra og hadde en putt på 1,8 meter for birdie, men bommet. Dermed ble det bare par på det siste hullet, som gjorde at Thompson hadde få sjanser til å klare cuten. Umiddelbart så det ut som om hun misset cuten med ett slag, men da alle var ferdige, var hun tre slag unna å spille lørdag og søndag.

Uansett - Thompson var nær å bli den andre kvinnen som har klart cuten i en PGA-turnering, men fortsatt er det bare Mildred Ella «Babe» Didrikson Zaharias som har gjort det til nå. Hun klarte det i 1945 under Phoenix Open.

Likevel var Thompson smørblid etter runden, noe hun hadde all grunn til å være. 69-runden hennes var den tredje beste gjennom tidene av en kvinne under en PGA-turnering.

- Alle har vært så velkomne mot meg hele denne uken. Det er en stor ære å kunne være med. Dette er mer enn bare golf. 

Leder gjør Cameron Champ og Lanto Griffin på -12. De følges tett av Henrik Norlander på -11. Svensken var også god sist uke, men tapte kampen om seieren i omspill.

Powered by Labrador CMS