Q-SCHOOL PÅ ASIAN TOUR //

Tidlig exit for Arnøy: – Jeg får ta læring av dette

Jarand Ekeland Arnøy spilte for en fast plass på Asia-touren. Men drømmen brast tidlig.

Jarand Ekeland Arnøy, her avbildet i fjorårets NM, var i Thailand for å kvalifisere seg til Asia-touren.
Jarand Ekeland Arnøy, her avbildet i fjorårets NM, var i Thailand for å kvalifisere seg til Asia-touren.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag måtte Arnøy konstatere at han fortsatt står uten en fast arbeidsplass i 2023.

Onsdag startet han finalekvalifiseringen til Asian Tour med håp om å bli blant de 35 beste som sikret seg fulle rettigheter. Men etter runder på 75 og 71 slag var han ferdigspilt allerede etter to av fem runder.

– Sånn kan det gå.., skriver Jarand Ekeland Arnøy til Norsk Golf etter andrerunden torsdag.

Da hadde han nettopp erkjent nederlaget i Hua Hin. På en dag da spillet egentlig var bra, men feilene fra gårsdagen ble avgjørende.

Hadde ikke dagen

– Jeg hadde ikke helt dagen i går da jeg sleit med tåtreff med driveren og det satte meg i dårlige posisjoner fra tee. Jeg spilte mye bedre i dag, men fikk ikke helt belønning for det, forklarer han.

Før finalerundene hadde han lovet seg selv å være tålmodig, ikke bli stresset. Men det er lettere sagt enn gjort når birdiene uteblir og runden går mot slutten.

– Det var vanskelig å holde seg tålmodig når jeg hadde færre og færre hull igjen, innrømmer han.

– Men jeg får bare ta læring av dette, dra meg hjem for å trene og komme sterkere tilbake neste gang!

Det er et ekko av hva Arnøy uttalte til Norsk Golf tirsdag.

– Jeg er egentlig avslappet til det hele. Skulle det ikke gå veien, er jeg ikke god nok. Da må jeg bare utvikle meg og bli bedre, sa han da.

25-åringen fra Fana GK er rangert som den fjerde beste herrespilleren i Norge etter Viktor Hovland, Kristian Krogh Johannessen og Espen Kofstad. Men etter å ha mislyktes i kvaliken til DP World Tour i høst og nå Asia-touren, har han bare en mindre attraktiv kategori på Challenge Tour (det nest høyeste nivået i Europa) å falle tilbake på.

Foreløpig vet han ikke selv hvordan 2023-kalenderen blir. For livet som golfproff er uforutsigbart og reglene for deltagelse er kompliserte.

– Jeg må se litt an. Jeg håper å komme med på en del Challenge Tour-turneringer utover sommeren, så da får jeg ta de sjansene som byr seg, understreker Arnøy.

En attraktiv tour

Han dro til Thailand for å sikre seg en fastere tilværelse og spille mot de beste.

– Jeg ønsker å spille på så høyt nivå som mulig selvfølgelig, og Asia-touren har fått et bra oppsving de siste årene. Så dette er attraktivt og noe jeg har tenkt på en stund. Men det blir ikke enkelt. Konkurransen her på Q-school er tøffere nå enn da jeg deltok i 2020, sa han tirsdag.

Med scorene 66, 73, 70 og 68 (-7 totalt) endte han på 4. plass i det første steget av Asia Tour-kvalifiseringen sist uke. Dermed tok han seg enkelt videre til finalesteget, som består av fem brennhete runder på Lake View Resort & GC i Hua Hin.

Bare de 35 beste sikrer seg fulle rettigheter på Asian Tour.

– Det er en ganske tøff bane, og været er i varmeste laget for en nordmann. Men spillet sitter ganske bra selv om jeg naturlig nok er litt rusten etter nesten en måned hjemme i Vinter-Norge, fortalte Arnøy, og beskrev de fem rundene som en tålmodighetsprøve.

Må være tålmodig

– Det er 250 spillere i feltet. Da er det lett å bli utålmodig og begynne å stresse hvis man åpner litt halvveis og ligger langt nede på listene. Men ingenting er avgjort før alle fem rundene er spilt.

Det er riktignok to hindre underveis i denne finalekvalifiseringen.

Etter 36 hull onsdag og torsdag gikk de 140 spillerne videre til runde tre og fire. Og bare de 70 beste får spille den femte og avgjørende finalerunden hvor topp-35 premieres med fulle rettigheter på Asian Tour denne sesongen.

For Arnøy var det vinn eller forsvinn.

– For min del er det bare topp-35 som gjelder. En dårligere kategori på Asia-touren gir ingen forutsigbarhet. Det er langt å reise, umulig å planlegge. Så det er ikke interessant, understreket han før turneringsstart.

Etter første runde natt til onsdag norsk tid var han nede på 204. plass etter en åpningsrunde fire slag over par. Dermed var han avhengig av en god andrerunde for å spille videre i kvalifiseringen.

Han startet torsdagen tre slag bak de 140. beste. Og selv om Arnøy forbedre scoren med fire slag fra åpningsdagen, holdt det ikke for nordmannen.

Etter en andrerunde på 71 slag ble han stående med +4 totalt.

Her er ledertavlen

Her er scorekortet til Arnøy fra finalekvalifiseringen. Det var de første ni hullene på førsterunden som til slutt kostet for mye.
Her er scorekortet til Arnøy fra finalekvalifiseringen. Det var de første ni hullene på førsterunden som til slutt kostet for mye.


Powered by Labrador CMS