Tigers legendariske golfsett solgt for astronomisk beløp

Køllene som ble brukt til å spille tidenes beste golf fra 2000 til 2001, er nå tidenes soleklart dyreste golfklenodium etter å ha blitt solgt på auksjon.

Publisert

Selv om mange er uenige i hvem som er tidenes beste golfspiller av Tiger Woods og Jack Nicklaus, er det bred enighet om at ingen har noensinne spilt så spektakulær golf som Tiger gjorde tidlig på 2000-tallet.

Etter å ha vunnet de tre siste majorene i 2000, U.S. Open på Pebble Beach, The Open på St Andrews og PGA Championship på Valhalla, fulgte Tiger opp med å vinne The Masters den påfølgende våren for å bli den første spilleren noensinne i besittelse av alle de fire moderne majorene på en og samme gang. Prestasjonen har på folkemunne blitt omtalt som «The Tiger Slam».

Nå har jernkøllene og wedgene Tiger brukte for å skrive golfhistorie, blitt solgt på auksjon gjennom Golden Age Golf Auctions.

Og hva endte vinnerbudet på?

47 millioner kroner.

Ja, du leste riktig.

(Artikkelen fortsetter under)

Det er en fortjeneste på 46 millioner (!) fra hva forretningsmannen Todd Brock fra Texas opprinnelig betalte for dem i 2010.

Åpningsbudet på Tigers ikoniske køller ble satt til 25 000 dollar, men Golden Age-grunnlegger Ryan Carey sa i et intervju med Golf Digest før auksjonen startet, at han trodde settet ville bli den første samlegjenstanden i golf som ville bryte barrieren på én million dollar.

Det fikk han så til de grader rett i, og vinnerbudet på 5 156 000 dollar var nesten 4,5 millioner dollar høyere enn den gamle auksjonsrekorden på 682 000 dollar for Horton Smiths grønne jakke fra den første utgaven av The Masters i 1934.

Tiger-settet består av ni Titleist 681-T-bladkøller fra toerjern til pitchingwedge og to spesiallagde Vokey Design-wedger med Tigers navn inngravert. 

Ifølge Golf Digest benekter imidlertid Tigers agent Mark Steinberg at køllene faktisk har vært Tiger sine. Han hevder Tiger har de autentiske køllene hjemme, og spør retorisk: «Tror du Tiger noen gang ville gitt bort noe som har betydd så mye for karrieren hans?».

Konfrontert med Steinbergs uttalelser har Ryan Carey i Golden Age Auctions likevel stått fast på sitt. Køllene ble solgt med omfattende dokumentasjon på deres autentisitet, og den tidligere Titleist-sjefen har i tillegg måttet ta en løgndetektortest for å bekrefte at køllene hadde vært Tiger sine. 

Men det viktigste beviset er imidlertid ikke på noe stykke papir, men i midten av slagflaten på åtterjernet:

(Artikkelen fortsetter under)

– Den kølla har åpenbart blitt truffet midt i senter tusenvis av ganger av historiens beste spiller. Hvis Tiger mener at han har disse køllene hjemme i huset sitt, kan han jo bare vise dem frem, sier Carey.

Powered by Labrador CMS