Q-School//

To nordmenn videre i kampen om tour-kortene 

På hver sin side av Atlanterhavet kom Alexander Settemsdal og Carl Didrik Meen Fosaas seg videre i hver deres Q-School. Dermed er de ett steg nærmere fulle spillerettigheter neste år. 

Begge ble proffe i sommer, og når er begge videre i kampen om hvert sitt tour-kort. Carl Didrik Meen Fosaas (t.v.) og Alexander Settemsdal
Publisert

Hver høst spilles det Q-School, eller kvalifisereringsskoler, for både PGA-touren og DP World Tour. Flere hundre håpefulle spillere stiller til start i jakten på et kort til en av to største golf-tourene i verden. 

To av dem er de nyslåtte proffene fra Nøtterøy GK, Alexander Settemsdal (21) og Carl Didrik Meen Fosaas (24). 

Fosaas kommer rett fra en college-karriere på Texas Tech og prøver derfor å jobbe seg til et PGA tour-kort via Korn Ferry Q-School. I statene skal han, og alle andre håpefulle, gjennom hele tre steg før finalen spilles i midten av desember. Og det er først der hvor de 25 beste får spillerettigheter på det øverste nivået i golf. 

Carl Didrik Meen Fosaas
Carl Didrik Meen Fosaas

– Det er mange viktige steg på veien. Det langsiktige målet er å etablere meg i toppen, slik som Viktor Hovland. Helst helt oppe blant topp-10 i verden, forteller han i et lengre intervju med Norsk Golf.

Da er det bra å starte med en delt tredjeplass i pre-kvalifiseringen på scoren –11 (69, 66, 70 slag) på Bridges Golf Club i Texas. 

– Turneringen ble veldig spennende, særlig da jeg ikke visste hva jeg skulle forvente. Vi spilte om en del plasser (38 stk. journ.anm.), men det skaper bare enda mer spenning og et press om å prestere, forteller Carl Didrik Meen Fosaas til Norsk Golf etter at plassen til neste steg var sikret. 

Flere deler av spiller satt bra for 24-åringen, noe som lover godt for veien videre. 

– Jeg spilte solid alle tre dagene. Driveren satt bra, som ga meg mange gode muligheter med wedgene. I tillegg var puttingen veldig solid, utdyper han. 

De neste dagene får han vite hvor han skal spille det neste steget i kvalifiseringsskolen. Førstevalget hans er i Rockwall, Texas den 17.-20. oktober. 

Kjempet seg videre i Danmark

Noe nærmere hjemmebane spilte Alexander Settemsdal en lignende kvalik-turnering på den europeiske Q-School'en i danske Rødding. 

I et felt på 95 spillere var det de 26 beste som fikk plass i startfeltet for det neste steget på veien til et DP World Tour-kort. Settemsdal åpnet turneringen med to runder på 71 og 72 (par 72), men skrudde virkelig til de siste to rundene. 

For med to 67-runder klatret han helt opp til delt 12. plass

– Vi ble enige om å ta en litt konservativ tilnærming de første to dagene, som funket helt greit til tross litt dårlig putting. Etter å ha blitt bedre kjent med banen endret vi strategien til det mer offensive de to neste dagene - det funket veldig bra!, forteller Settemsdal. 

Dermed er det klart at det blir mer Q-School for Nøtterøy-proffen i Spania i starten av november. Frem til det blir det opptrening hjemme i Vestfold. 

– Planen er å trene og spille hjemme frem til siste i uken av oktober, legger han til. 

Sebastian Eidsæther Syr (Losby GK) og Mikkel Antonsen (Gamle Fredrikstad GK) deltok også i kvalik-turneringen i Danmark, men kom seg ikke videre. 

Her er resultatene fra Texas

Her er resultatene fra Danmark

Les også

Powered by Labrador CMS