Tøff start for Hovland – tapte første match

Viktor Hovland fikk det aldri til å stemme i åpningsmatchen av WGC-Dell Technologies Match Play Championship mot Kevin Streelman.

Publisert

Hovland har tidligere vist seg som en kløpper i matchspill i U.S. Amateur og i tiden på college, men på onsdag kom han på etterskudd allerede på åpningshullet og klarte aldri å hente seg inn igjen.

Med bare én birdie, samt to bogeys på 16 hull tapte Hovland fire ned mot Streelman, som ligger 44 plasser bak Hovland på verdensrankingen.

Etter noen forrykende vintermåneder der topplasseringene har kommet som perler på en snor har det gått litt tregere for Hovland de siste ukene. Forrige turnering misset han sin første cut på 23 forsøk (!), og Hovland innrømmet før denne ukens turnering at han vært sliten etter en periode med mange turneringer og mye reising.

Torsdag blir han avhengig av å slå tilbake mot Bernd Wiesberger for å holde liv i håpet om avansement fra gruppespillet.

Another upset on Day 1.@Streels54 pulls off a 4&2 victory in his match against Viktor Hovland. pic.twitter.com/HYsIs8u6BL — PGA TOUR (@PGATOUR) March 24, 2021

WGC-Dell Technologies Match Play består av totalt 64 spillere. Etter det innledende gruppespillet går vinneren av hver firer-pulje videre til åttedelsfinalen.

I gruppespillet møtes alle spillerne i hver gruppe til en 18-hullsmatch, hvor seier er verdt ett poeng og delt match et halvt poeng. Dersom det blir delt poeng på toppen mellom to spillere etter fullført gruppespill, skal det spilles sudden-death-omspill mellom de to for å bestemme hvem som avanserer.

I den andre matchen i Hovlands gruppe var det mexicaneren Abraham Ancer som trakk det lengste strået mot Bernd Wiesberger. Ancer er regnet som Hovlands tøffeste utfordrer i gruppen.

Det var flere overraskelser i onsdagens åpningsrunde på Austin Country Club. Den største av dem alle var franskmannen Antoine Rozners seier over Bryson DeChambeau, mens Rory McIlroy ble utklasset 6&5 av Ian Poulter.

Et annet oppsiktsvekkende resultat var Brian Harmans tap én ned over Patrick Cantlay. Ikke fordi resultatet i seg selv var overraskende, men fordi Harman tapte til tross for at han spilte en bogeyfri runde med åtte birdies!

Scoreboard WGC-Dell Technologies Match Play

Powered by Labrador CMS