TOUR-NYTT//

Tungt for Borge og Krogh – andre norske i siget

Verken Celine Borge eller Kristian Krogh Johannessen fikk en god start i sine respektive turneringer denne uka. Men det er andre norske spillere som ligger godt an. 

Celine Borge fikk det ikke til å stemme under første runde i ukas LPGA-turnering.
Publisert Sist oppdatert

Det er å håpe at flere norske spillere kan surfe seg til suksess i kjølvannet av Viktor Hovlands seier i Tour Championship. Men så langt denne uka er det ikke altfor mye å rope hurra for på den profesjonelle arenaen – sett med norske øyne.

For å starte på det høyeste nivået: Celine Borge fikk alt annet enn en god start da hun åpnet ukas LPGA-turnering, Portland Classic, torsdag kveld norsk tid. Etter en førsterunde seks slag over par er Tønsberg- jenta nede på delt 142. plass, nest sist i feltet, og trenger et lite mirakel fredag for å klatre innenfor den antatte cutgrensen to under par. 

Etter en imponerende debutsesong på LPGA-touren, har Borge vært utslått med covid den siste måneden. Håpet er at hun raskest mulig kan finne tilbake til det gode spillet som ga henne en 3. plass i majorturneringen Evian tidligere i sommer.

Heller ikke Kristian Krogh Johannessen fikk starten han ønsket seg i Omega European Masters torsdag. Krogh endte dagen +2, og må i øyeblikket ta igjen fire slag for å krabbe innenfor den antatte cutgrensen på Crans-sur-Sierre GC. Det ble for langt opp for Hokksund-proffen, som selv med en god 68-runde på fredag endte tre slag bak cutgrensen.

Gode norsk innsatser i Irland og Sverige

Bedre ser det ut på Ladies European Tour hvor Julie Boysen Hillestad er oppe på en delt 29. plass på scoren –3 etter to runder på 71 og 70 slag. Et slag bak finner man Madelene Stavnar (–2, 37. plass), og ytterligere et hakk bak ligger Renate Grimstad (–1, 45. plass) som med en god 68-runde kom seg på riktig side av cutstreken. 

Julie Boysen Hillestad er foreløpig beste norske i Irland.

Dorthea Forbrigd (E) og Marianne Skarpnord (+1) klarte ogå cuten i KPMG Women's Irish Open. Maiken Bing Paulsen havnet på feil side med scoren +3. 

På mennenes Challenge Tour kan både Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen forberede at de må jobbe i helgen. Begge åpnet Indoor Golf Group Challenge i Sverige fire slag under par, og ligger på delt 19. plass etter første spilledag, fem slag bak teten.

Ingen av dem har fått starte på andrerunden sin på grunn av spilleopphold på Landeryds Golfklubb. 

NB! Saken oppdateres gjennom helgen

Ledertavle LPGA

Ledertavle DP World Tour

Ledertavle Ladies European Tour

Ledertavle Challenge Tour

Powered by Labrador CMS