Etter kraftig regnvær for andre natt på rad ble fortsettelsen av andre runde utsatt til klokken 15 lørdag. Turneringen har vært en tålmodighetsprøve så langt for både spillere, arrangøren og banemannskapet på Miklagard.

En som imidlertid ikke en gang behøvde å reise til banen på lørdag, var Elias Bertheussen, som var en av de få som rakk å fullføre andrerunden fredag kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Banearbeiderne har jobbet på spreng denne uken etter flere netter med «monsun»-regn. (Foto: Simon B. Jensen/Miklagard Golf)

Etter en åpningsrunde på to under par fulgte han opp med en gå under par for andre dag på rad fredag. Det var det nok ikke mange som hadde tippet etter halvspilt runde. Team Norway-proffen startet nemlig med å gå de første ni på hele fire over par.

Rapport fra runde 1 på Miklagard: – Blant de sykeste greenene jeg har spilt på! 

På hull 2, hans ellevte for dagen, fikk han en etterlengtet birdie, som også skulle bli vendepunktet i runden. Med imponerende fem birdies på back-nine kom han seg inn på -1 for dagen, -3 sammenlagt og 12.-plass på leaderboardet.

Da resten av feltet gjennomførte sine runder lørdag, falt trønderen imidlertid til delt 15.-plass, men han er likevel fortsatt den best plasserte norske spilleren.

Bertheussen ligger fem slag bak lederne Daan Huizing (Nederland) og Clément Sordet (Frankrike), og ligger dermed godt an til å få en ny personlig bestenotering på Challenge Tour. Hans beste resultat i karrieren er en 34.-plass.

Neste norske navn på leaderboardet er Aksel K. Olsen (Stavanger GK) på 40.-plass, på par sammenlagt. To slag bak følger Vetle Marøy (Bergen GK) på 60.-plass, akkurat innenfor cutstreken.

Dette blir også de tre eneste norske navnene som får fullført turneringen på søndag. Uken har dermed blitt en bekreftelse på at Challenge Tour er ett nivå for høyt for mange av de norske spillerne.

Leaderboard Viking Challenge