Takket være to birdies på sine tre siste hull, der høydepunktet var en chip-in på det siste hullet, er Funk klar for helgespillet på Bermuda.

Han er dermed kun den fjerde spilleren i historien som klarer cuten på PGA-touren etter fylte 64 år, etter Jack Nicklaus, Sam Snead og Tom Watson.

 

 

Funk reagerte slik da han ble presentert statistikken:

– Fillern, jeg visste ikke at de spilte turneringer i så høy alder. Jeg tenkte kanskje Watson hadde gjort det. Men wow, det er ganske bra. Si det igjen? Watson, Nicklaus og Snead? Det er virkelig bra. Og så Funk. Når man kaster inn det navnet der, høres det ganske bra ut, gjør det ikke?

Funk, som har vunnet åtte ganger på PGA-touren, inkludert The Players Championship i 2005, ligger helt sist i feltet i statistikken «snittlengde fra tee» med 213 meter.

Det er intet mindre enn 61 meter bak Kristoffer Venturas gjennomsnitt de to første rundene, men Funk ligger likevel to slag foran nordmannen og viser dermed hvor mange veier det finnes til Rom i golfsporten.

(Les også: Ventura må stå opp tidlig for å kjempe om cuten)

Det som har reddet Funk, er ikke overraskende nærspillet. Han har vært den 6. beste i feltet på greenene.

Bermuda Championship er Funks 650. start (!) på PGA-touren. Hans storhetstid var på tidlig 2000-tall, og i 2003 oppnådde han sin høyeste posisjon på verdensrankingen med 21.-plass. Da han fylte 50 i 2006, var han fortsatt blant de 50 beste på verdensrankingen.

Dette blir første gang på over tre år at Funk får spille helgens runder i en PGA Tour-turnering. Da han fullførte onsdagens pro-am, var han imidlertid ikke sikker på om han kom til å klare å starte turneringen i det hele tatt.

– Jeg sa til meg selv at jeg skulle gi det et forsøk for å se hva som skjer.

– Dette var stort. Spesielt etter de tre siste årene hvor jeg har kjempet mot mange skader og en vond rygg. Det er mange av oss som får en vond rygg i denne sporten, noe man også kan se Tiger har slitt med. Den eneste grunnen til at jeg spiller denne uken, er at jeg kan ha med meg Taylor (sønnen som er caddie denne uken, journ. anm.), sier Funk.