Han ligger nå an til å misse sin andre cut på rad, etter en åpningsrunde på hele 80 slag (+9) på Royal County Down torsdag.  Han traff kun fire fairways og ni greener, men måtte likevel bruke hele 36 putter.

Det var det nok ingen som hadde trodd for to uker siden, da han herjet løs med en runde på 11 under par på vei til en overlegen seier på Quail Hollow.

Irish Open har ikke vært noen god jaktmark for McIlroy tidligere, hvor han har misset cuten på sine to siste forsøk. Skulle det skje igjen fredag vil det svi litt ekstra – McIlroy er selv vert for turneringen, og alle premiepenger han spiller inn doneres til The Rory Foundation som støtter kreftsyke barn.

– Banen var ikke så vanskelig som jeg fikk den til å se ut som. Det er skuffende, for jeg ønsket ikke bare å spille bra for meg selv, men også mange andre. Jeg må bare løfte meg selv opp og gå en bra runde i morgen, sier McIlroy, som er avhengig av en kanonrunde fredag for å ha noe som helst håp om å klare cuten.

– Jeg vil gi publikum noe å juble ordentlig for, ikke bare sympati-applaudere meg som i dag, sier McIlroy som ligger helt nederst på leaderboardet bestående av 155 mann.

Totalt var det bare 17 spillere som kom seg under par. Hjemmefavoritten Padraig Harrington leder alene på fire under par, ett slag foran Søren Hansen (Danmark) og Maximillian Kieffer (Tyskland).

Leaderboard